Euphorbia pulcherrima Crazy Christmas

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Crazy Christmas is een opvallende kerstplant met grote, felgekleurde rode en witte bloemen. Het blad is groen en compact, wat zorgt voor een volle uitstraling. Deze variant van de bekende kerstster heeft een speels en gekruld blad, waardoor het een unieke uitstraling heeft. De plant is geschikt als kerstdecoratie in huis of op kantoor en brengt direct een feestelijke sfeer met zich mee. Door de opvallende kleuren en vormen is de Crazy Christmas een echte blikvanger tijdens de feestdagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel eisen. Een lichte standplaats en regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat.

  De Euphorbia pulcherrima Crazy Christmas heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan om schimmel te voorkomen. Geef de plant water op een vaste dag in de week om een consistent schema te hanteren.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel lichte tot matige blootstelling aan de zon verdragen. Het is het beste om de plant op een lichte plek te zetten met wat schaduw gedurende de dag. Overmatige blootstelling aan felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet te tochtig is en vermijd temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Crazy Christmas heeft de eigenschap om de lucht in huis te zuiveren en giftige stoffen te filteren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden.

 • Het is niet nodig om deze plant te snoeien, maar als je wilt kun je in het voorjaar oude en dode takken verwijderen. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen. Gebruik handschoenen om de huid te beschermen tegen het sap van de plant, dat irritatie kan veroorzaken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Gebruik een mix van potgrond met wat grof zand voor een optimale drainage. Overmatig vocht moet worden vermeden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig de potgrond te vervangen.

  De plant heeft behoefte aan veel licht en weinig water. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten door. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant kan het beste worden schoongemaakt door de bladeren regelmatig af te vegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd echter direct zonlicht in de hete middaguren om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud of te warm is.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet ongeveer tussen de 60-70% liggen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en eventueel te verhogen met een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om deze plant regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten in de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Crazy Christmas is een opvallende kerstplant met grote, felgekleurde rode en witte bloemen. Het blad is groen en compact, wat zorgt voor een volle uitstraling. Deze variant van de bekende kerstster heeft een speels en gekruld blad, waardoor het een unieke uitstraling heeft. De plant is geschikt als kerstdecoratie in huis of op kantoor en brengt direct een feestelijke sfeer met zich mee. Door de opvallende kleuren en vormen is de Crazy Christmas een echte blikvanger tijdens de feestdagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.