Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' is een viooltje met opvallende oranje bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een overvloed aan bloemen. De bloemen hebben een levendige oranje kleur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. 'Matrix Orange' is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hangmanden vanwege de heldere kleur en het langdurige bloeiseizoen. Deze plant trekt ook vlinders aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een eenjarige plant die over het algemeen goed gedijt in de tuin. Het wordt aanbevolen om na de bloei de plant te vervangen door een nieuwe.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in milde tot gematigde winters zonder bescherming. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strengere vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om ervoor te zorgen dat de plant goed groeit en bloeit. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat voor optimale groei.

  Viola 'Matrix Orange' heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze op een afstand van ongeveer 10 tot 15 centimeter van elkaar.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De Viola houdt van vochtige grond, dus geef hem regelmatig water om de grond vochtig te houden. Controleer de grond regelmatig en geef pas water als de bovenste laag droog aanvoelt. Over het algemeen heeft de Viola ongeveer twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken. De bloemen zijn aantrekkelijk voor deze bestuivers vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het zorgt voor een levendige en biodiverse tuinomgeving.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' trekt bestuivers aan en kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten en bijen, die op hun beurt weer andere dieren aantrekken. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' bloeit gewoonlijk van maart tot juni, met een bloeiperiode van ongeveer 12 weken.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die uitstekend gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt aangeraden om geen delen van de plant in te nemen. Het is enkel bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' kan helpen bij het dempen van geluid in de tuin door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en bloemen. Het kan een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met speciale geluiddempende materialen.

 • Om de groei en bloei van de plant te bevorderen, is het raadzaam om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door middel van doodknippen. Hierdoor kan de plant nieuwe knoppen vormen en blijft hij er verzorgd uitzien. Het snoeien kan het best gedaan worden met behulp van een scherpe tuingereedschap.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot lichtzure pH. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt uit de bodem om gezond te kunnen groeien en bloeien.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  De winterhardheid van Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' is matig, dus het is aan te raden om deze plant te beschermen tijdens strenge vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren en eventueel een beschermende doek over de plant te leggen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en bemest de plant af en toe voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en voedzame grond krijgt.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' te voeden. Meststof kan worden toegepast in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te mulchen met een laagje organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Vernieuw de mulchlaag indien nodig om de plant gezond te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, zoals slakken en bladluizen, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals nematoden of lieveheersbeestjes. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de planten en het weghalen van aangetaste bladeren helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en indien nodig snel in te grijpen om schade aan de planten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Orange' is een viooltje met opvallende oranje bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een overvloed aan bloemen. De bloemen hebben een levendige oranje kleur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. 'Matrix Orange' is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hangmanden vanwege de heldere kleur en het langdurige bloeiseizoen. Deze plant trekt ook vlinders aan en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.