Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Matrix Primrose' is een compacte en kleurrijke plant met prachtige primrose-gekleurde bloemen. Deze plant behoort tot de Wittrockiana Groep en heeft een bloeiperiode van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer. De 'Matrix Primrose' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden als eetbare decoratie in salades. De Viola 'Matrix Primrose' is een populaire keuze voor bloembakken, borders en tuinen vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit en in de herfst en winter zijn bladeren verliest. Het is een populaire keuze voor tuinen en bloembakken vanwege de kleurrijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' is een mooie aanvulling in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' is een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en bemesten, en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en om gezonde wortels te ontwikkelen. Plant ze in goed gedraineerde grond en op een zonnige locatie voor het beste resultaat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals de Matrix Primrose hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Zorg ervoor dat je de planten regelmatig controleert op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een waardevolle aanvulling in de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders met hun bloemen. Het toevoegen van verschillende planten in de tuin kan zorgen voor een gevarieerd ecosysteem en meer voedselbronnen voor dieren. Het is belangrijk om na te denken over de diversiteit van planten in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode kan variëren van 6 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om deze planten niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend effect door de bladeren en eventuele bloemen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en voor een rustigere sfeer te zorgen. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping, andere soorten planten kunnen betere resultaten leveren.

 • Het snoeien van de plant kan nodig zijn om dode bloemen en bladeren te verwijderen en de groei te bevorderen. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloeiperiode. Gebruik een scherpe snoeischaar om de plant net boven de bladeren af te knippen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten in. Geef bij voorkeur water op de bodem en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond te verversen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose'. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Meng compost of organische mest door de grond voor voedingsstoffen.

  Zet deze plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is zodat de wortels niet te lang nat blijven. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen ter bescherming tegen vorst. Ook kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stukken jute. Zorg ervoor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende vochtig blijft en vermijd overmatig snoeien voor de winter.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant eens in de paar weken met plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Je kunt Tuinplanten bemesten met een algemene meststof in het voorjaar en de zomer voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de meststof de juiste voedingsstoffen bevat die de plant nodig heeft. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' te mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of compost. Mulch helpt de grond vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Mulch kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen koude temperaturen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix Primrose' gedijt het beste in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Soms kunnen bladluizen, slakken en rupsen een probleem vormen voor deze tuinplant. Wees alert op deze plagen en neem indien nodig maatregelen zoals gewasbeschermingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Het regelmatig inspecteren en schoonhouden van de plant kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola 'Matrix Primrose' is een compacte en kleurrijke plant met prachtige primrose-gekleurde bloemen. Deze plant behoort tot de Wittrockiana Groep en heeft een bloeiperiode van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer. De 'Matrix Primrose' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook gebruikt worden als eetbare decoratie in salades. De Viola 'Matrix Primrose' is een populaire keuze voor bloembakken, borders en tuinen vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.