Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is een compacte en rijkbloeiende vioolplant met witte bloemen. De bloemen hebben een zachte uitstraling en bloeien van het vroege voorjaar tot aan de zomer. Deze plant is ideaal voor borders, potten en hanging baskets. Het blad van de Viola 'Matrix White' is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. Deze plant trekt ook vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die niet overwintert. Het wordt aanbevolen om de plant elk jaar opnieuw te planten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze plant kan dus de gemiddelde Nederlandse winter prima overleven zonder bescherming.

  Ja, de tuinplant Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting. Daarnaast gedijt de plant het beste in de volle zon of halfschaduw.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' heeft ongeveer 15-20 cm ruimte rondom de plant nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Planten die te dicht op elkaar staan kunnen elkaar belemmeren in groei en bloei. Zorg dus voor voldoende ruimte tussen de planten.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de bloei minder uitbundig zijn en de plant kan zich minder goed ontwikkelen. Zorg er daarom voor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei.

  De Viola 'Matrix White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. In het algemeen is het aan te raden om de plant eens per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en heerlijke geur. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat ze insecten aantrekken. Deze insecten zijn weer voedsel voor vogels en andere dieren, waardoor de biodiversiteit toeneemt. Planten met bloemen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten, wat de biodiversiteit bevordert.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant zo'n 3 tot 4 maanden.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' kan goed tegen de volle zon. Viola's zijn over het algemeen sterke tuinplanten die goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, planten kunnen geluid absorberen en daarmee geluidsdempend werken. Het effect hangt af van de grootte en dichtheid van de bladeren van de plant. Over het algemeen kunnen planten in de tuin helpen om geluid te dempen.

 • De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' kan regelmatig gesnoeid worden om het compact te houden en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te bevorderen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei in het voorjaar en de zomer om de plant gezond en sterk te houden.

  Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de planten in drassige grond staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant prefereert goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Potgrond speciaal voor bloeiende planten kan het beste worden gebruikt om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Viooltjes groeien het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende organische stof voor een gezonde groei. Vermijd bodems die te nat zijn, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  In de winter heeft de plant wat bescherming nodig tegen strenge vorst. Je kunt bijvoorbeeld stro of bladeren rond de plant leggen om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant goed waterdoorlatende grond heeft om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de gezondheid en bloei te bevorderen.

  Gebruik voor tuinplanten een algemene meststof met een evenwichtige NPK-verhouding. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid meststof.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren voor tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors en breng een laag van enkele centimeters aan rond de plant, vermijd het direct tegen de stelen te plaatsen. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de voordelen te behouden.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Te zure grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de planten kwetsbaarder maken voor ziekten. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op insecten zoals bladluizen en trips. Plaats daarnaast eventueel insectenwerende planten in de buurt van de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' om ongedierte op afstand te houden. Als er toch ongedierte aanwezig is, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum helpen bij het bestrijden van het probleem.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White' is een compacte en rijkbloeiende vioolplant met witte bloemen. De bloemen hebben een zachte uitstraling en bloeien van het vroege voorjaar tot aan de zomer. Deze plant is ideaal voor borders, potten en hanging baskets. Het blad van de Viola 'Matrix White' is donkergroen van kleur en vormt een mooi contrast met de witte bloemen. Deze plant trekt ook vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.