Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' is een compacte en bloeiende plant met witte bloemen en een wit centrum met een opvallende paarse vlek. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen of in bloembakken op het terras. Het blad is groen en rond van vorm, waardoor het een mooie contrast vormt met de witte bloemen. De 'Matrix White with Blotch' trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad tijdens de wintermaanden. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de mooie bloemen in verschillende kleuren. Deze planten worden vaak in borders en bloembakken geplant voor een kleurrijke uitstraling.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strengere vorst. Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden tijdens de winter.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te voorzien van voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te breiden, dus het is aan te raden om hem in een ruime pot of in de volle grond te planten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en om te voorkomen dat ze elkaar verstikken. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) planten groeien goed in de schaduw en hebben geen direct zonlicht nodig. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zelfs enige kou verdragen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de bodem vochtig te houden.

  De Viola 'Matrix White with Blotch' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, Viola's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een tuinplant.

  Ja, Viola's trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel voor nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes. Ook kunnen de planten helpen bij het aantrekken van natuurlijke vijanden van plaaginsecten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken. Het bloeit dus voornamelijk in het voorjaar en begin van de zomer.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral bij warm weer. Een regelmatige bemesting zal helpen bij een gezonde groei en bloei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aangeraden om geen planten uit de tuin in te nemen zonder zeker te weten of ze veilig zijn om te eten. Het is altijd raadzaam om informatie in te winnen voordat je iets uit de tuin consumeert.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid enigszins te dempen door de dichte begroeiing en textuur van de bladeren. Dit kan helpen om geluidsgolven te absorberen en een rustiger omgeving te creëren. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van de grootte van de plant en de omgeving waarin deze zich bevindt.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Dode bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Eventuele uitlopers kunnen in het voorjaar worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant zonder de grond te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verstikken. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Zorg voor een gemiddelde tot vruchtbare bodem met een neutrale pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. De plant kan goed groeien in borders, bloembakken of hanging baskets.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' is een winterharde plant, maar kan in strenge winters wel wat bescherming gebruiken. Bedek de plant met bijvoorbeeld stro of dennentakken om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken voor een gezonde groei.

  Voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig te bemesten met een algemene meststof met een evenwichtige samenstelling van voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant niet te veel te bemesten om te voorkomen dat de groei te snel gaat en de bloemen minder mooi worden. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen voor een langdurige en gezonde groei.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt de grond vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Dit zorgt voor een gezonde groei van de plant en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de plantstelen wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' gedijt het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 5,8 en 6,3. Een zure bodem is dus het meest geschikt voor deze tuinplant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen, zoals bladluizen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of biologische insecticiden worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de planten goed te verzorgen, zodat ze gezond en weerbaarder zijn tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Matrix White with Blotch' is een compacte en bloeiende plant met witte bloemen en een wit centrum met een opvallende paarse vlek. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen of in bloembakken op het terras. Het blad is groen en rond van vorm, waardoor het een mooie contrast vormt met de witte bloemen. De 'Matrix White with Blotch' trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.