Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach is een prachtige bloeiende plant met dubbele perzikkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het blad van de plant is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Impatiens gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De Double Fiesta Ole Peach is een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan je tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die typisch wordt geteeld als eenjarige voorjaars- en zomerbloeiende bloem. De plant kan worden geplant tijdens het vroege voorjaar, geniet van de bloei tot aan de herfst en sterft af met de killing frost.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens de wintermaanden. Het is het beste om de plant op een warme plek te houden waar hij kan genieten van voldoende licht en vocht. In de zomer kan de plant buiten worden gezet op een schaduwrijke plek.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Het is ook aan te raden om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens hebben ongeveer 15-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Ze hebben voldoende ruimte nodig om lucht te circuleren en ziektes te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en gezond te blijven.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op een plek met weinig direct zonlicht. Het is daarom een geschikte keuze voor schaduwrijke tuinen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant 2-3 keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit. Het kan bijdragen aan het behoud van bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach trekt bestuivers aan en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor kleur en leven in de tuin, wat verschillende insecten en vogels aantrekt. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Impatiens houden van halfschaduw tot schaduw en kunnen niet goed tegen de volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze beschermd is tegen felle zonnestralen. Het zal de plant helpen om gezond en mooi te blijven.

  Nee, de plant Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach is niet eetbaar. Het is raadzaam om deze plant niet te consumeren, omdat het mogelijk giftig kan zijn. Het is beter om alleen planten te eten die specifiek voor consumptie bedoeld zijn.

  Ja, de Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach heeft een dicht bladerdak dat geluid kan absorberen. Dit helpt bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te beheersen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en in de zomer om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de plant aan de basis en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach is het belangrijk om te planten in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen. Vermijd het gebruik van zware kleigrond of zeer voedselrijke grond voor deze tuinplant.

  De Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7.

  Deze plant groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Je kunt de plant beschermen tegen de winter door deze te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd blootstelling aan harde vorst. Je kunt ook overwegen om de plant binnen te zetten tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om bloei te bevorderen. De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor gezonde groei en bloei. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheden.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft het liefst een licht zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf. Het gebruik van kalkhoudende meststoffen kan de zure bodem verstoren.

  Er zijn verschillende methoden voor ongediertebestrijding bij tuinplanten, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het afspoelen van bladeren met water en het gebruik van insecticiden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen, spintmijten en wittevlieg. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Double Fiesta Ole Peach is een prachtige bloeiende plant met dubbele perzikkleurige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen. Het blad van de plant is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Impatiens gedijt goed in de halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. De Double Fiesta Ole Peach is een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan je tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.