Lobelia Waterfall White Sparkle

Lobelia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia Waterfall White Sparkle is een prachtige hangplant met witte bloemen die lijken te fonkelen in het zonlicht. De plant groeit in een watervalachtige vorm en is perfect voor het opfleuren van hangmanden en bloembakken. De Lobelia Waterfall White Sparkle heeft een overvloed aan bloemen die een vrolijke en frisse uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van witte bloemen die een levendige en kleurrijke tuin willen creëren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is dus een mooie aanvulling voor de tuin, ook in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor voldoende isolatie en bescherming om de plant te laten overleven in koudere temperaturen.

  Ja, Lobelia Waterfall White Sparkle is makkelijk in onderhoud. Het is een vaste plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze plant.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen de planten te laten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en om goed te groeien. Het is ook belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te planten om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Lobelia Waterfall White Sparkle groeien over het algemeen goed in halfschaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt om te bloeien. Te veel schaduw kan de groei belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Over het algemeen is 2-3 keer per week water geven voldoende.

  De plant is populair bij vlinders en bijen vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om biodiversiteit aan te trekken.

  Ja, de Lobelia Waterfall White Sparkle is goed voor biodiversiteit omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat ook bijdraagt aan biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 16 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Planten die goed tegen de volle zon kunnen, hebben over het algemeen regelmatig water nodig.

  Nee, Lobelia Waterfall White Sparkle is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en bladeren. Consumptie ervan kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, lobelia's zijn licht geluidsdempend door hun bladeren en bloemen, maar ze zullen geen significante demping bieden. Het effect is minimaal.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder verwelkte bloemen en oude takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met een goede drainage. Gebruik bijvoorbeeld een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende en vochtige grond nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 5.5 en 6.5. Zorg ervoor dat de bodem regelmatig wordt bemest om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De standplaats van deze tuinplant is het liefst in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze plant gedijt goed in borders, potten en hangmanden.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. U kunt de plant beschermen door mulch aan te brengen rond de wortels en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft door regelmatig water te geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding nodig, zoals een algemene meststof. Een organische meststof kan worden gebruikt voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de bemesting volgens de instructies op de verpakking toe te dienen.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch rondom de basis om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag een dikte heeft van ongeveer 5-7 cm.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of zure meststoffen. Een goede pH-waarde zorgt ervoor dat de plant optimaal voedingsstoffen opneemt en gezond groeit.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals luizen, trips en spint. Bij een beginnende plaag kunt u proberen de plant af te spoelen met water of een milieuvriendelijke zeepoplossing. In ernstige gevallen kan biologische bestrijding met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes een effectieve oplossing zijn.

 • Omschrijving

  De Lobelia Waterfall White Sparkle is een prachtige hangplant met witte bloemen die lijken te fonkelen in het zonlicht. De plant groeit in een watervalachtige vorm en is perfect voor het opfleuren van hangmanden en bloembakken. De Lobelia Waterfall White Sparkle heeft een overvloed aan bloemen die een vrolijke en frisse uitstraling geven aan elke tuin of balkon. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van witte bloemen die een levendige en kleurrijke tuin willen creëren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.