Euphorbia pulcherrima Mars White

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Mars White, ook bekend als de Kerstster, is een prachtige kamerplant met witte bloemen en groen blad. Deze plant bloeit in de winter en wordt vaak geassocieerd met de feestdagen. De Mars White heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in pot als in de volle grond worden gekweekt. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven. Deze kerstster is een populaire keuze voor het versieren van huizen en kantoren tijdens de feestdagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt en geef hem regelmatig water, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Mars White heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt van veel licht, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Een plekje met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de plant.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White bloeit van november tot februari en de bloeiperiode kan tot wel drie maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en gezond te blijven. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van de plant in huis.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan gedaan worden om de vorm te behouden of dode bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor scherpe en schone snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te lang vochtig blijven. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White gedijt goed in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor een mix van organisch materiaal en vermiculiet voor optimale groei. Een potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten is een goede keuze voor deze plant.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is belangrijk om regelmatig voeding te geven om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat mest voor een goede groei.

  Om uw plant schoon te maken, kunt u een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren af ​​te vegen. Vermijd het gebruik van sprays of chemicaliën, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Vergeet niet om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om een gezonde groei te bevorderen.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White heeft veel licht nodig om te gedijen. Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperaturen onder de 12 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezonde groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De Euphorbia pulcherrima Mars White heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde formule voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Geef de plant tijdens de herfst en winter minder mest, omdat de groei dan vertraagt.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Mars White, ook bekend als de Kerstster, is een prachtige kamerplant met witte bloemen en groen blad. Deze plant bloeit in de winter en wordt vaak geassocieerd met de feestdagen. De Mars White heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in pot als in de volle grond worden gekweekt. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en vereist een lichte standplaats en regelmatig water geven. Deze kerstster is een populaire keuze voor het versieren van huizen en kantoren tijdens de feestdagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.