Guzmania 'Rio'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Rio' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groei en vormt een rozet van smalle groene bladeren. De bloemen zijn helder rood en vormen een mooie contrast met het groene blad. De Guzmania 'Rio' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving en regelmatig water nodig heeft. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Guzmania 'Rio' is een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist weinig water en gedijt goed in helder, indirect licht. Regelmatig bemesten en af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Ja, Guzmania 'Rio' heeft veel licht nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winter kan de plant met minder water toe.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van direct zonlicht. Het is beter om indirect licht te geven aan deze plant. Felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Guzmania 'Rio' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en temperatuurschommelingen te houden. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De Guzmania 'Rio' bloeit meestal in de maanden maart tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het zorgt voor een schonere en gezondere atmosfeer binnenshuis door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, als kamerplant gedij ik het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat ik geen grote temperatuurschommelingen ervaar. Zorg voor een stabiele en aangename omgevingstemperatuur voor mij.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Rio' te snoeien, omdat de bloem vanzelf verwelkt en kan worden verwijderd. Eventuele beschadigde bladeren kunnen wel worden afgeknipt met een scherpe schaar. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Gebruik lauw water en vermijd dat er water in de kelk blijft staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het aanbevolen om speciale potgrond voor kamerplanten te gebruiken. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en heeft een goede structuur die zorgt voor een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te mesten om de plant gezond te houden.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te nat, zodat er geen wateroverlast ontstaat. Een lichte en luchtige potgrond met veel humus is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en voeg eventueel wat kalk toe.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water in de pot. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien met water wordt aanbevolen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant. Verwijder regelmatig dode bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Guzmania 'Rio' heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek waar de zon niet direct op schijnt, maar waar wel voldoende licht binnenvalt. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot verlies van de heldere kleuren van de bladeren.

  De Guzmania 'Rio' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid in de omgeving van de Guzmania 'Rio' moet hoog zijn om de plant gezond te houden. Zorg voor een luchtvochtigheid van minimaal 50% en vermijd te droge lucht. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Het is belangrijk om het gebruik van pH-neutrale potgrond te overwegen om de juiste omgeving voor de plant te creëren. Het regelmatig testen van de bodem is aanbevolen om eventuele aanpassingen te maken.

  Kamerplanten zoals de Guzmania hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten en bemest de plant eens per maand. Zorg ervoor dat de plant niet te veel mest krijgt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Rio' is een prachtige bromelia met opvallende rode bloemen. Deze plant heeft een compacte groei en vormt een rozet van smalle groene bladeren. De bloemen zijn helder rood en vormen een mooie contrast met het groene blad. De Guzmania 'Rio' is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte omgeving en regelmatig water nodig heeft. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.