Ageratum houstonianum Artist Basso

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ageratum houstonianum Artist Basso is een compacte en bossige plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De plant produceert prachtige lila tot paarse bloemen die een zoete en aangename geur verspreiden. Artist Basso staat bekend om zijn langdurige bloei, van de vroege zomer tot de herfst. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Ageratum houstonianum Artist Basso is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de lente wordt geplant en gedurende het groeiseizoen bloeit. Deze plant moet jaarlijks opnieuw worden gezaaid of geplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Tuinplanten kunnen kwetsbaar zijn in koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en af en toe wat meststoffen geven.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze zich niet belemmerd voelt in zijn groei. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, de Ageratum houstonianum Artist Basso groeit goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt, zelfs in de schaduw. Het is een mooie toevoeging aan schaduwrijke tuinen.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert en de geur die het verspreidt. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van vlinders en bijen.

  Tuinplanten zoals de Ageratum houstonianum Artist Basso kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden voor bijen en vlinders. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde leefomgeving voor verschillende dieren te creëren. Het regelmatig onderhouden en schoonhouden van de tuin kan ook bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel vier maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat. Het kan zijn dat de plant wat extra bescherming nodig heeft tijdens hete zomerdagen.

  Nee, de plant Ageratum houstonianum Artist Basso is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt voor zijn bloemen in de tuin. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, tuinplanten zoals Ageratum houstonianum Artist Basso kunnen geluid dempen door hun bladeren en stelen geluidsgolven op te vangen. Echter, het effect is doorgaans beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen zoals isolatiepanelen. Het kan echter nog steeds bijdragen aan het verminderen van achtergrondgeluiden in een tuinomgeving.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemhoofdjes regelmatig om de bloei te verlengen. Knip ook beschadigde of zieke takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus regelmatig water geven is belangrijk. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar voorkom wel dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Een mix van potgrond met extra voeding is ideaal voor een gezonde groei.

  De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn voor optimale groei. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal. Zorg voor voldoende voedingstoffen in de bodem voor een gezonde groei en mooie bloei.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. De plant is geschikt voor in de tuin.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso heeft winterbescherming nodig, vooral als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Bedek de plant met een laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook raadzaam om de plant in een pot te zetten en naar binnen te verplaatsen tijdens de koudste maanden van het jaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Voeg organische meststoffen toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof. Dit kan gedaan worden in het voorjaar en de zomermaanden. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het versnipperde materiaal kan worden aangebracht rond de basis van de plant om deze te beschermen en te voeden. Kies organisch mulch zoals compost, bladeren of stro voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten groeien het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed draineert om wortelrot te voorkomen. Een goede luchtcirculatie rondom de planten bevordert de gezondheid en groei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Ageratum houstonianum Artist Basso, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Ook regelmatig controleren op spint, bladluizen en witte vlieg kan helpen om ongedierte tijdig te signaleren en te bestrijden. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en indien nodig actie te ondernemen om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ageratum houstonianum Artist Basso is een compacte en bossige plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De plant produceert prachtige lila tot paarse bloemen die een zoete en aangename geur verspreiden. Artist Basso staat bekend om zijn langdurige bloei, van de vroege zomer tot de herfst. Het is een populaire keuze voor borders, bloembakken en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.