Argyranthemum frutescens Molimba

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Argyranthemum frutescens Molimba, også kendt som Marguerit, er en buskagtig flerårig plante med smukke hvide blomster og lysende gule centre. Denne plante blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Bladene er mørkegrønne og giver planten et fyldigt udseende. Argyranthemum frutescens Molimba trives bedst i godt drænet jord og fuld sol. Denne plante egner sig meget godt til bede, stenbede eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Argyranthemum frutescens Molimba er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante falder af i vintermånederne. Det er en haveplante, der ikke bevarer sit løv hele året.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -5°C og kan derfor overleve milde vintre godt. Det anbefales at dække denne plante til ved frost eller bringe den indenfor. Om foråret kan planten igen bringes udendørs.

  Ja, denne plante er relativt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst og blomstring. Beskær regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund.

  Denne plante har brug for cirka 30-40 cm plads for at kunne udvikle sig optimalt og vokse. Det er vigtigt at bevare tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulationen og forebygge sygdomme. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og grene sig ordentligt.

  Nej, Argyranthemum frutescens Molimba trives bedst i fuld sol. Det kræver mindst 6 timers sollys om dagen for at trives godt. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis blive hæmmet.

  Planten har brug for moderat vand, cirka 1-2 gange om ugen afhængigt af jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt, inden du giver vand.

  Ja, Argyranthemum frutescens Molimba tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier. Planten bidrager til at fremme biodiversitet i haven.

  Ja, Argyranthemum frutescens Molimba er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster og dermed bidrager til bestøvningen af andre planter i haven. Derudover giver den ly og mad til forskellige insektarter.

  Denne plante blomstrer fra maj til oktober. Blomstringen kan vare i adskillige måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af sollys for at trives. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i varme perioder for at undgå udtørring. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig dræning for at undgå rådne rødder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som føde. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Ja, denne plante har en tæt vækstform, og kan derfor betragtes som lyddæmpende. De grønne blade og blomster kan absorbere lydbølger og reducere støj. Det er et godt valg til at skabe et roligt og stille miljø i haven.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at fremme væksten. Fjern døde blomster og grene for at holde planten sund. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, så planten ikke bliver beskadiget.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke er for tung og holder tilstrækkeligt fugtig. Det anbefales at udskifte pottemulden regelmæssigt eller berige den med næringsstoffer.

  De Argyranthemum frutescens Molimba trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer og indeholder tilstrækkeligt organisk materiale. Undgå for tung eller for sur jord.

  Plantegruppen elsker en solrig placering, helst i veldrænet jord. Undgå for våd jord og hård vind, og sørg for tilstrækkelig plads til at vokse.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at dække planten med halm eller blade for at beskytte rødderne mod frost. En beskyttende muld kan også hjælpe med at beskytte planten mod kolde temperaturer. Derudover er det vigtigt at placere planten et beskyttet sted for at komme godt igennem vinteren.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planten om foråret for at holde formen kompakt.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en balanceret gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Undgå overgødning, da dette kan føre til rodforbrænding.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Vælg organisk materiale som kompost, flis eller blade som mulch. Påfør et lag mulch på cirka 5-8 cm tykt omkring planten, men hold lidt afstand til stammen for at forhindre råd.

  Argyranthemum frutescens Molimba trives bedst i neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Planten kan lide af bladlus, trips og spindemider. Disse kan bekæmpes med hjælp fra naturlige fjender som marihøns og rovmider. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også bruges, hvis skadedyret bliver for stort.

 • Beskrivelse

  Argyranthemum frutescens Molimba, også kendt som Marguerit, er en buskagtig flerårig plante med smukke hvide blomster og lysende gule centre. Denne plante blomstrer rigeligt fra foråret til efteråret og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Bladene er mørkegrønne og giver planten et fyldigt udseende. Argyranthemum frutescens Molimba trives bedst i godt drænet jord og fuld sol. Denne plante egner sig meget godt til bede, stenbede eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.