Petunia Sanguna

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Petunia Sanguna er en populær sommerblomst med smukke blomster i forskellige farver som lyserød, lilla, hvid og rød. Denne plante trives godt i hængekurve, blomsterkasser og bede og giver haven et farverigt udseende. Petunia Sanguna blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Petunia Sanguna er let at passe på og blomstrer længe for maksimal haveglæde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, "Petunia Sanguna" er ikke en stedsegrøn plante og vil miste sine blade om efteråret. Det er en årlig plante, der normalt dyrkes som prydblomst i hængekurve eller blomsterpotter. Planten har brug for regelmæssig vand og gødning for at forblive sund.

  Petunia Sanguna er vinterhærdig ned til cirka -5 grader Celsius. Denne haveplante kan tåle frost, men er følsom over for strenge vintre. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under -5 grader.

  Petunia Sanguna planter er generelt nemme at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. De trives godt i fuld sol og kan have brug for regelmæssig vanding og gødning. Regelmæssig beskæring og fjernelse af visne blomster fremmer blomstringen.

  Petunia Sanguna har brug for omkring 20 til 30 centimeter plads, når den plantes i haven. Sørg for at der er tilstrækkelig plads mellem hver plante for at undgå at de presser hinanden. Generelt anbefales det at plante planterne mindst 20 centimeter fra hinanden.

  Petunia Sanguna trives bedst i direkte sollys. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får mindst 6 timers sollys om dagen. I skyggen kan plantens vækst og blomstring muligvis være mindre god.

  Haveplanten har brug for regelmæssig vanding. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, især i varme perioder. Generelt er 1-2 gange om ugen vanding tilstrækkeligt.

  Ja, blomsterne fra denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Det er derfor et godt valg, hvis du gerne vil bidrage til bestøvningen i din have.

  Ja, planten tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle og bidrager dermed til biodiversiteten i haven. Derudover kan planten også tiltrække nyttige insekter, der hjælper med at bekæmpe skadedyr. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Petunia Sanguna blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare op til fire måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og sikre ordentlig dræning i jorden. Planten vil blomstre og vokse i fuld sol.

  Nej, planten er ikke spiselig og bruges ofte som dekorativ haveplante. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, haveplanter har generelt ikke lyddæmpende egenskaber. Det er især deres æstetiske værdi og luftrensende kvaliteter, der gør dem værdifulde i haven.

 • For at fremme en fuld og sund vækst er det vigtigt at fjerne de visne blomster regelmæssigt. Dette fremmer blomstringen og sikrer, at planten ser pæn ud. Afhængigt af væksten kan planten også beskæres tilbage for at opretholde formen.

  Petunia Sanguna har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå våde blade for at undgå skimmelsvækst.

  Jord med god dræning er afgørende for sund vækst af denne haveplante. Vælg en luftig, næringsrig pottemuld, der holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke forbliver for våd. Skift pottemulden hvert år for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter kræver en godt drænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver alt for våd. En jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil bidrage til en sund vækst og blomstring af planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men den kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver alt for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, fugt og hård vind. En god idé er at dække planten med et tykt lag mulch eller blade. Derudover er det vigtigt at placere planten et beskyttet sted og regelmæssigt kontrollere for eventuelle skader.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten gødning hver anden uge for optimal vækst.

  Haveplanter som Petunia Sanguna har brug for regelmæssig gødning for at forblive sundt og vokse. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter, helst flydende eller i granulatform. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen og undgå overgødning for at undgå rodforbrænding.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen for en sund vækst af haveplanter. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og fremmer jordlivet. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis som mulch rundt om planten for at drage fordel af disse fordele.

  For haveplanter er en neutral til let sur jord ideel, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god balance i jorden sikrer en sund vækst og blomstring af planterne.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse. At kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne inficerede blade kan også hjælpe. Desuden kan det at fremme en sund vækst gennem korrekt pleje og ernæring gøre planten mere modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den Petunia Sanguna er en populær sommerblomst med smukke blomster i forskellige farver som lyserød, lilla, hvid og rød. Denne plante trives godt i hængekurve, blomsterkasser og bede og giver haven et farverigt udseende. Petunia Sanguna blomstrer rigeligt fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Petunia Sanguna er let at passe på og blomstrer længe for maksimal haveglæde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.