Musa basjoo

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Musa basjoo is een soort bananenplant die afkomstig is uit Azië. Het is een snelgroeiende plant met grote, groene bladeren en kan een hoogte tot wel 5 meter bereiken. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en dus ook in gematigde klimaten kan groeien. De plant produceert eetbare, maar niet erg smaakvolle, bananen die vaak kleiner zijn dan de bekende bananen uit de supermarkt. Musa basjoo heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De Tuinplanten is goed winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk te onderhouden en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder dode bladeren en geef af en toe wat mest voor optimale groei.

  . Je hebt minstens een ruimte van 2 meter breed en 2 meter diep nodig voor een volgroeide plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en groeien. Vergeet niet dat de plant vrij groot kan worden, dus houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Musa basjoo gedijen over het algemeen goed in de schaduw. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te groeien. Een plekje met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Let op dat de wortels niet in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Veel tuiniers kiezen deze plant specifiek vanwege de aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij insecten aantrekt en zorgt voor een gevarieerde vegetatie. Het bladafval van de plant kan dienen als voedsel voor bodemorganismen, wat de bodemkwaliteit ten goede komt. Het creëert een natuurlijke habitat voor verschillende dieren en planten in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in warme periodes. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en worden meestal niet gegeten door mensen. De plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bladeren en tropische uitstraling.

  Ja, de plant heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en de omgeving wat stiller kunnen maken. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een geluidsdempende plant voor in je tuin.

 • De plant dient niet gesnoeid te worden, omdat dit de groei van de bladeren kan belemmeren. Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Eventuele bloemstelen kunnen na de bloei worden weggeknipt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en voorkom dat het blad nat wordt om rotting te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor een optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt en dat overtollig water goed weg kan lopen. Tuinplanten hebben vaak behoefte aan voedzame potgrond voor een goede ontwikkeling.

  De Tuinplanten prefereert een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig gehouden wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tropische planten zoals deze kunnen niet goed tegen vorst en hebben winterbescherming nodig. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen met een dikke laag mulch rond de wortels. In koudere klimaten kan het ook helpen om de stam in te pakken met jute of noppenfolie.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed doorlatende grond hebben. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst in de winter. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Musa basjoo hebben in het voorjaar en de zomer mest nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en doseer de mest zorgvuldig.

  Mulchen is belangrijk voor de groei en gezondheid van deze plantensoort. Het helpt de bodem vochtig te houden, het onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Een laag mulch van organisch materiaal zoals compost of boomschors is aan te raden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 5.0 en 7.0 pH. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen om ongedierte te bestrijden. Controleer regelmatig op bladluizen, trips en spint. Verwijder aangetaste bladeren en gebruik indien nodig een biologisch bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  Musa basjoo is een soort bananenplant die afkomstig is uit Azië. Het is een snelgroeiende plant met grote, groene bladeren en kan een hoogte tot wel 5 meter bereiken. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen en dus ook in gematigde klimaten kan groeien. De plant produceert eetbare, maar niet erg smaakvolle, bananen die vaak kleiner zijn dan de bekende bananen uit de supermarkt. Musa basjoo heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.