Anthurium 'Jeanet'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Anthurium 'Jeanet' er en smuk stueplante med skinnende, mørkegrønne blade og markante røde blomster, der ligner hjerteformede skærmblade. Denne plante er kendt for sit elegante udseende og lange blomstringsperiode. Anthurium 'Jeanet' kræver lidt pleje og trives godt i et lyst, varmt miljø. Denne plante er et smukt supplement til enhver indretning og skaber en glad og eksotisk stemning. Med sit unikke udseende og nemme pleje er Anthurium 'Jeanet' en favorit blandt planteentusiaster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er let at vedligeholde. Den kræver ikke meget vand og trives godt ved normal stuetemperatur og lys. Det er en stærk plante, der ikke kræver meget pleje.

  Ja, Anthurier har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten på et lyst sted, men undgå direkte sollys. Et sted ved et vindue mod nord er ofte ideelt.

  Denne plante har brug for vand en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Kontroller regelmæssigt jordfugtigheden, inden du vander.

  Anthuriumen kan ikke lide direkte sollys, det er bedst at placere den et lyst sted, men væk fra det skarpe sollys. For meget sol kan brænde og udtørre bladene. Det bedste er at give planten indirekte sollys.

  Ja, planten elsker varme og vil klare sig godt ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at undgå, at planten udsættes for temperatursvingninger.

  Planten blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringen kan vare fra et par uger til flere måneder.

  Ja, Anthurium planter er luftrensende. De hjælper med at fjerne skadelige stoffer fra luften og bidrager til et sundere indeklima. Det er derfor et godt valg som stueplante.

  Ja, Anthurium 'Jeanet' trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at fremme optimal vækst. Placer derfor planten et sted, hvor temperaturen er stabil, og ikke falder under 15 grader.

 • For at holde planten i form og forebygge sygdomme kan regelmæssig beskæring være nødvendig. Fjern døde blade eller blomster med en skarp beskæresaks. Beskær om foråret eller sommeren for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, hvor jorden altid skal forblive let fugtig. Det er vigtigt at undgå, at planten står for vådt, da dette kan forårsage rådne rødder. Vand derfor planten moderat og lad jordens øverste lag tørre let mellem hver vanding.

  Anthurium 'Jeanet' har brug for en veldrænet pottemuld for at forblive sund. Brug helst en blanding af pottemuld specielt til blomstrende indendørs planter for de bedste resultater. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd for at undgå rodæd.

  Anthurium 'Jeanet' trives bedst i en godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og undgå, at rødderne står for længe våde. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordkvaliteten og fugtigheden for at opretholde plantens sundhed.

  Planten har brug for indirekte sollys og regelmæssig vanding for at holde jorden let fugtig. Det anbefales at støve bladene af fra tid til anden for at holde planten sund.

  Planten kan holdes støvfri ved lejlighedsvis forsigtigt at tørre dem af med en fugtig klud. Brug ikke rengøringsmidler, da det kan beskadige bladene. Sørg for, at bladene kan trække vejret ordentligt.

  Anthurium 'Jeanet' har brug for klart, indirekte lys. Placer ikke planten i direkte sollys, da det kan forårsage bladforbrænding. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys for at forblive sund.

  Den ideelle temperatur for en Anthurium 'Jeanet' er mellem 18-22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for for høje eller for lave temperaturer. Placér planten et sted, hvor temperaturen er konstant, og undgå træk.

  Indendørsplanter har generelt brug for en luftfugtighed på ca. 60-70% for at trives godt. Placer en luftfugter i rummet eller sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at holde luftfugtigheden på et passende niveau. Undgå for tør luft, da det kan føre til misfarvede blade og udtørring af planten.

  Den ideelle pH-værdi for jorden til stueplanter ligger mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan føre til vanskeligheder med at optage næringsstoffer af planten. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og om nødvendigt justere den.

  Indendørs planter som denne har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning. Giv gødning hver 4-6 uge i vækstperioden og reducer dette i vintermånederne. Vær opmærksom på ikke at overskride den anbefalede dosis for at undgå rodforbrænding.

 • Beskrivelse

  Den Anthurium 'Jeanet' er en smuk stueplante med skinnende, mørkegrønne blade og markante røde blomster, der ligner hjerteformede skærmblade. Denne plante er kendt for sit elegante udseende og lange blomstringsperiode. Anthurium 'Jeanet' kræver lidt pleje og trives godt i et lyst, varmt miljø. Denne plante er et smukt supplement til enhver indretning og skaber en glad og eksotisk stemning. Med sit unikke udseende og nemme pleje er Anthurium 'Jeanet' en favorit blandt planteentusiaster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.