Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende kamerplant met helderrode bracteeën die lijken op bloemblaadjes. De plant wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de kerstperiode vanwege de levendige rode kleur. Het heeft groen blad en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang het wordt beschermd tegen vorst. Euphorbia pulcherrima heeft regelmatig water nodig en gedijt het best op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurige bloei bieden en een feestelijke sfeer brengen in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Verder is het raadzaam om de plant af en toe te bemesten en de oude bloemen te verwijderen.

  De Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle zijden gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. In de wintermaanden kan de plant iets minder water gebruiken dan in de zomer. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels verdrinken.

  Deze plant houdt van helder, maar indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom het beste om de plant op een plek te zetten waar het wel daglicht ontvangt, maar niet rechtstreeks wordt blootgesteld aan de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme plek in huis.

  De bloei van deze plant valt meestal in de maanden november en december. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red is een luchtzuiverende plant die helpt om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo de leefomgeving gezonder te maken. Deze plant is een goede keuze voor een betere luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Buiten deze temperatuurzone kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaren om schade te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant met mate water krijgen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed draineert en voedzaam is. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met meststoffen voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Bemest de plant één keer per maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Gebruik lauwwarm water om eventueel vuil weg te spoelen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De "Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red" heeft veel licht nodig en prefereert een plekje bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant voldoende licht ontvangen.

  Deze kamerplant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei van de plant bevorderen.

  Houd de luchtvochtigheid rond de plant tussen de 40% en 60%, omdat deze plant gedijt bij gematigde luchtvochtigheid. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen en voorkom uitdroging van de plant. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarming om te voorkomen dat de luchtvochtigheid te laag wordt.

  De Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren en zo nodig bij te sturen met speciale meststoffen voor kamerplanten. Een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Kamerplanten hebben geen speciale bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Het is aan te raden om af en toe vloeibare mest toe te voegen tijdens de lente en zomermaanden. Gebruik hierbij een meststof speciaal voor kamerplanten.

 • Omschrijving

  Euphorbia pulcherrima Avantgarde Red, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende kamerplant met helderrode bracteeën die lijken op bloemblaadjes. De plant wordt vaak gebruikt als decoratie tijdens de kerstperiode vanwege de levendige rode kleur. Het heeft groen blad en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt, zolang het wordt beschermd tegen vorst. Euphorbia pulcherrima heeft regelmatig water nodig en gedijt het best op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Met de juiste verzorging kan deze plant langdurige bloei bieden en een feestelijke sfeer brengen in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.