Spathiphyllum 'X-ray'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'X-ray' er en variation af den velkendte fredslilje og har markante blade med et unikt mønster. Bladene har en grøn farve med hvide striber, der ligner røntgenbilleder, hvilket giver planten navnet 'X-ray'. Denne stueplante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er derfor et populært valg til indendørs brug. Spathiphyllum 'X-ray' trives godt på en lys placering, men undgå direkte sollys. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Spathiphyllum 'X-ray' er let at vedligeholde. Denne plante har brug for lidt vand og lys og trives godt ved moderate temperaturer. Det er en stærk stueplante, der kræver lidt pleje.

  Planten har brug for lidt lys, men undgå direkte sollys. Placer planten et sted med indirekte lys for det bedste resultat. Overdreven direkte sollys kan forårsage bladforbrænding.

  Planten har brug for vand en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke drivvåd. Giv eventuelt lidt mere vand i varmt vejr.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og klarer sig bedre på et sted med indirekte sollys. For meget direkte sollys kan forårsage forbrænding af bladene. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor lyset bliver filtreret.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ikke udsætte den for temperatursvingninger. Sørg for en konstant og varm omgivelse for optimal vækst.

  Spathiphyllum 'X-ray' blomstrer normalt i månederne maj til august, og blomstringen kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og kan hjælpe med at reducere forurenende stoffer i luften, såsom formaldehyd, benzæn og ammoniak. Det er et populært valg for folk, der leder efter planter, der kan forbedre luftkvaliteten derhjemme. Denne stueplante kan derfor helt sikkert bidrage positivt til et renere og sundere miljø.

  Ja, planten foretrækker at være på et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette skaber en ideel vækstmiljø for planten og hjælper den med at forblive sund. For høje eller for lave temperaturer kan skade planten.

 • Spathiphyllum kan beskæres ved at fjerne gamle eller døde blade og blomster. Beskær forsigtigt med en skarp saks for at undgå skade på planten. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næring efter beskæringen for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men pas på, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud mellem vandinger. Det er bedre at give for lidt vand end for meget.

  Spathiphyllum 'X-ray' trives bedst i en luftig jord med god dræning. Undgå tunge jordtyper, der hurtigt kan blive mættet med vand, da det kan føre til rådne rødder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke vandmættet.

  Jorden skal være veldrænet og have en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden holder på fugtigheden, men ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Brug en pottemuld, der er egnet til stueplanter.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne står i vand. Placer planten et lyst sted uden direkte sollys. Sprøjt planten med vand lejlighedsvis for at bekæmpe spindemider og lus.

  For at fjerne støv og snavs fra bladene på denne stueplante anbefales det at tørre dem regelmæssigt af med en fugtig klud. Dette sikrer, at planten kan trække vejret godt, og at dens blade ser sunde ud. Det er vigtigt at forsigtigt tørre bladene af for at undgå beskadigelse.

  Planten har brug for klart, indirekte lys og kan også trives under svage lysforhold. At undgå direkte sollys er afgørende for at forhindre forbrænding af blade. Placer planten et sted med tilstrækkeligt lys, men væk fra skarpt sollys.

  Den optimale temperatur for plantningen er mellem 18-23 grader Celsius. For at fremme blomstringen anbefales det at placere planten på et køligere sted i vintermånederne. Planten tåler ikke ekstreme temperaturer eller træk.

  Luftfugtigheden for indendørs planter bør generelt ligge mellem 40% og 60%. En luftfugter kan hjælpe med at opretholde disse niveauer. At sprøjte planten regelmæssigt og placere en skål vand i nærheden kan også hjælpe med at øge luftfugtigheden.

  Spathiphyllum 'X-ray' trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for denne stueplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Spathiphyllum 'X-ray' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret indendørs plante-gødning og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Overgødning kan skade planten, så vær forsigtig med at gøde.

 • Beskrivelse

  Spathiphyllum 'X-ray' er en variation af den velkendte fredslilje og har markante blade med et unikt mønster. Bladene har en grøn farve med hvide striber, der ligner røntgenbilleder, hvilket giver planten navnet 'X-ray'. Denne stueplante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er derfor et populært valg til indendørs brug. Spathiphyllum 'X-ray' trives godt på en lys placering, men undgå direkte sollys. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.