Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 is een compacte en laagblijvende plant met prachtige bloemen. De bloemen hebben vaak felle kleuren en een opvallend patroon. Deze Begonia staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is perfect voor in hangmanden, potten of borders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een plek met voldoende licht en regelmatig water geven. De Begonia Tenella F1 voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of patio.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, begonia's van het type Tuberhybrida Grp zijn over het algemeen niet groenblijvend en verliezen hun blad in de winter. Het zijn meerjarige planten die in het voorjaar weer opnieuw uitlopen. Deze planten worden meestal gekweekt als eenjarige planten.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 is niet winterhard en kan niet overleven in de vorst. Het is belangrijk om deze plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen tegen de kou. De plant valt onder de categorie Tuinplanten en is geschikt voor buitenteelt in de zomer.

  Ja, de Begonia is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder is hij niet veeleisend. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Begonia heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te kunnen spreiden, dus zorg voor voldoende afstand tussen de planten. De planten kunnen ongeveer 20-30 cm uit elkaar geplant worden. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de planten zodat ze goed kunnen ademen en niet verstikt raken.

  Ja, Begonia's groeien goed in de schaduw en hebben zelfs bescherming nodig tegen de felle zon. Het zijn populaire keuzes voor schaduwrijke tuinen vanwege hun kleurrijke bloemen en bladeren. Zorg voor regelmatig water geven en goede luchtcirculatie voor optimale groei.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze worden vaak geplant om tuinen te helpen bestuiven en om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, Begonia's kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast kunnen Begonia's ook dienen als schuilplaats voor kleine diertjes in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te bieden om de biodiversiteit te stimuleren.

  De Begonia bloeit normaal gesproken van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Begonia's kunnen over het algemeen niet goed tegen de volle zon. Ze geven de voorkeur aan een plek met wat schaduw of indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren van de plant beschadigen.

  Nee, de Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 is niet eetbaar. Het is een sierplant die bedoeld is voor in de tuin of als kamerplant. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, Begonia's hebben groene bladeren die geluid kunnen absorberen en helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Het kan dus enigszins geluidsdempend zijn in een tuinsetting.

 • Het is niet nodig om de begonia te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan tijdens het groeiseizoen. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Let op dat de bladeren niet nat worden tijdens het water geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Kies een pot met voldoende drainagegaten en voorzie de plant van voldoende ruimte om te groeien.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en niet te zuur is. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Begonia houdt van een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en regen. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei.

  Om de plant te beschermen tegen de koude wintermaanden is het belangrijk om deze naar binnen te halen voordat de vorst begint. Zorg ervoor dat de plant op een lichte en koele plek staat, maar niet direct naast een verwarming. Geef de plant in de wintermaanden minder water en laat de grond lichtjes uitdrogen tussen de gietbeurten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een uitgebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei en bloei. Bemest de planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking en houd rekening met de behoeften van de specifieke plantensoort.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden in de bodem, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Een laag mulch van ongeveer 5-8 cm dik kan worden aangebracht rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of stelen niet bedekt zijn om rotting te voorkomen. Na verloop van tijd zal de mulch afbreken en de bodem verrijken.

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 geeft de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,8 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of turf. Een goede zuurtegraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op eventuele insecten. Het is ook aan te raden om preventief te werken door de plant regelmatig te besproeien met een milieuvriendelijke insectenspray. Tot slot kan het helpen om de plant te isoleren van andere planten die mogelijk al besmet zijn met ongedierte.

 • Omschrijving

  De Begonia (Tuberhybrida Grp) Tenella F1 is een compacte en laagblijvende plant met prachtige bloemen. De bloemen hebben vaak felle kleuren en een opvallend patroon. Deze Begonia staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is perfect voor in hangmanden, potten of borders. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een plek met voldoende licht en regelmatig water geven. De Begonia Tenella F1 voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of patio.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.