Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina 6 kleuren

Kalanchoe gevuld

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina is een compacte vetplant met dichte bloemschermen in 6 verschillende kleuren. De bloemen zijn gevuld, wat zorgt voor een prachtige en volle uitstraling. Deze planten hebben een lange bloeiperiode en zijn zeer geschikt als kamerplant. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt. Met zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging is deze plant een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina 6 kleuren is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft een lage waterbehoefte en gedijt goed bij voldoende licht. Regelmatig licht bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, Kalanchoe plants hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, zoals voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina 6 kleuren moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten lichtjes te laten opdrogen. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina 6 kleuren houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is dus beter om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor een optimale groei.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het niet te koud wordt en waar hij voldoende licht krijgt. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te houden.

  De Kalanchoe plant bloeit normaal gesproken van november tot en met maart en bloeit gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege zijn decoratieve bloemen en gemakkelijke verzorging. Het regelmatig onderhouden van de plant, zoals het afstoffen van de bladeren en het water geven op de juiste wijze, kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur goed in de gaten te houden om de plant gezond te houden. Deze plant gedijt goed bij gematigde binnentemperaturen.

 • Je kunt de Kalanchoe regelmatig snoeien door uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Dit stimuleert de groei en bloei van de plant. Gebruik bij voorkeur een scherpe schaar of snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de bladeren droog te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina 6 kleuren heeft potgrond nodig met een goede drainage om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe bloeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Een mengsel van potgrond en perliet of grof zand kan helpen bij een goede drainage. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet altijd in goed doorlatende grond worden geplant. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode bevordert de bloei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig wat betreft schoonmaken. Af en toe stof afnemen van de bladeren met een vochtige doek is voldoende. Overmatig water geven vermijden om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het indirect zonlicht krijgt, zoals een vensterbank op het oosten of westen. Regelmatig draaien zorgt voor gelijkmatige groei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben een ideale temperatuur tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Vermijd tocht en plotse temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, op een niveau dat comfortabel is voor mensen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te droge lucht, zoals naast een kachel of airconditioner. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren om te zorgen voor een gezonde groei en bloei. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De Kalanchoe heeft niet veel bemesting nodig en kan goed gedijen op voedzame potgrond. Gebruik tijdens de groeiperiode een algemene kamerplantenmeststof en verminder de bemesting in de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en groeiproblemen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina is een compacte vetplant met dichte bloemschermen in 6 verschillende kleuren. De bloemen zijn gevuld, wat zorgt voor een prachtige en volle uitstraling. Deze planten hebben een lange bloeiperiode en zijn zeer geschikt als kamerplant. De Kalanchoe blossfeldiana gevuld Rosalina kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang hij voldoende licht en warmte krijgt. Met zijn levendige kleuren en gemakkelijke verzorging is deze plant een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.