Hydrangea macrophylla (Hortensia Grp) 'Camilla'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Camilla' is een sierlijke hortensia met grote bolvormige bloemschermen in een prachtige roze kleur. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de bloemen. 'Camilla' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Met regelmatig snoeien kan de plant in vorm gehouden worden en blijft hij gezond en vol bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hortensia is over het algemeen makkelijk in onderhoud en houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten tijdens de bloeiperiode zorgt voor een gezonde plant. Snoei in het voorjaar de uitgebloeide bloemen weg voor een goede groei.

  Ja, de plant heeft minimaal 4 tot 6 uur indirect zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Vermijd direct zonlicht dat kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste lichtomstandigheden.

  De Hydrangea macrophylla 'Camilla' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Over het algemeen heeft de plant eens per week water geven voldoende, maar dit kan afhangen van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of noorden. Een lichte schaduw is ideaal voor deze plant.

  De Hydrangea macrophylla houdt of warmte en gedijt het beste bij gematigde temperaturen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en vermijd plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet te hoog of te laag is voor een optimale groei.

  De Hortensia bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, Hortensia's hebben de capaciteit om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en produceert zuurstof tijdens het fotosynthese proces. Het is echter niet zo effectief als sommige andere specifieke luchtzuiverende planten. Het kan nog steeds helpen om de lucht in je huis iets schoner te maken.

  Ja, Hydrangea macrophylla (Hortensia Grp) 'Camilla' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. De plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • De Hortensia kan het beste gesnoeid worden in het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de takken die te ver uitsteken bij de basis van de plant. Knip de bloemstelen terug tot de eerste paar knoppen boven een paar gezonde bladeren voor een betere bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water bij voorkeur aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed vocht doorlatend is. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat voldoende drainagegaten heeft.

  De Hydrangea macrophylla 'Camilla' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge zuurgraad. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld tuinturf. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen voor een gezonde groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de Hortensia regelmatig water krijgt, maar voorkom dat de wortels in een plas water blijven staan. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Trim dode bloemen af om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar niet te veel.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40-60%. Zorg voor voldoende vocht in de lucht door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De pH van de bodem waarin de plant groeit moet tussen de 5,0 en 5,5 liggen om de beste groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld speciale meststoffen. Een te lage pH kan leiden tot een slechte groei en verkleuring van de bladeren.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden, omdat dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Camilla' is een sierlijke hortensia met grote bolvormige bloemschermen in een prachtige roze kleur. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooi contrast vormt met de bloemen. 'Camilla' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Met regelmatig snoeien kan de plant in vorm gehouden worden en blijft hij gezond en vol bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.