Hydrangea macrophylla Flamingo Roze

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze is een prachtige en opvallende plant met grote bloemschermen die veranderen van wit naar felroze. De bloemen zijn compact en dicht op elkaar geplaatst, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. De bladeren zijn groot en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de roze bloemen. Deze hortensia gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een plek in de halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze is een charmante aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Ook is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten.

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant dus op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats in de buurt van een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de lichtintensiteit en luchtvochtigheid in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een plek nodig waar de temperatuur tussen de 15-25 graden Celsius ligt. Plaats hem niet in de buurt van tochtige plekken of koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit van juni tot en met september en kan bloeien tot wel 12 weken lang.

  Ja, deze plant staat bekend om het helpen zuiveren van de lucht in huis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze gedijt het beste op een plek met een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te plaatsen om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei bloeiende takken tot net boven een paar ogen. Probeer de natuurlijke vorm van de plant te behouden tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Besproei de bladeren regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg er bij het verpotten voor dat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien. Het is ook aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet vochtig en goed doorlatend zijn. Zorg ervoor dat de grond neutraal tot licht zuur is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd te zure of te zware kleigrond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat blijft. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Verwijder eventuele dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe een douche om stof en ongedierte te verwijderen.

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek waar het voldoende daglicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant goed gedijt in een warme en stabiele omgeving.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor deze plant. Zorg voor een vochtige omgeving door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,0 en 6,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen met speciale meststoffen voor zure planten. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en verkleuring van de bladeren.

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen van de lente tot de herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze is een prachtige en opvallende plant met grote bloemschermen die veranderen van wit naar felroze. De bloemen zijn compact en dicht op elkaar geplaatst, waardoor de plant een volle uitstraling heeft. De bladeren zijn groot en donkergroen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de roze bloemen. Deze hortensia gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een plek in de halfschaduw. De Hydrangea macrophylla Flamingo Roze is een charmante aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.