Tulipa dubbel

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den dobbelte Tulipa er en smuk og iøjnefaldende tulipansort med dobbelte kronblade. Blomsterne er normalt større og fyldigere end de almindelige tulipaner. Kronbladene har en lagdelt struktur og kan have forskellige farver, såsom lyserød, rød, gul eller hvid. Denne tulipan blomstrer om foråret og bringer en glad og farverig stemning i haven. Tulipa dobbelt er elsket for sit overdådige udseende og bliver ofte brugt i blomsterarrangementer og buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Det eneste, der er nødvendigt, er regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys. Derudover kan lidt plantenæring gives lejlighedsvis.

  Ja, den dobbelte Tulipa har brug for masser af lys for at vokse ordentligt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer lys om dagen for de bedste resultater.

  Planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af størrelsen af potten og mængden af sollys, som planten får. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand.

  Denne plante har ikke nogen præference for skarpt sollys og bør bedst placeres et sted med indirekte sollys. For meget direkte sollys kan beskadige bladene og forbrænde planten. Det er bedst at placere planten et lyst sted, men væk fra direkte sollys.

  Ja, 'Tulipa dubbel' foretrækker varme og trives godt ved en konstant temperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og temperaturudsving for at fremme væksten. Det anbefales at placere planten i et rum med masser af lys, men indirekte sollys.

  Tulipa dobbeltblomstrer normalt i månederne marts og april, og blomstringsperioden varer i gennemsnit 1 til 2 uger. Under blomstringen kan dobbelte blomster observeres, hvilket giver et ekstra festligt udseende.

  Ja, denne plante er luftrensende og bidrager til en sundere luftkvalitet i hjemmet. Bladene og blomsterne absorberer skadelige stoffer fra luften og producerer ilt. Dette renser luften og forbedrer indeklimaet.

  Ja, Tulipa-dobbelten trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Tør luft og træk bør undgås for at lade planten vokse optimalt. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys.

 • Du kan beskære Tulipa dobbelt efter blomstring for at holde planten sund. Fjern døde blade og blomsterstilke for at lade planten komme sig til næste blomstringsperiode. Sørg for at bruge en skarp og ren beskæresaks for at undgå skader.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i en vandmættet omgivelse. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vandinger for at undgå rådne rødder. Brug helst lunkent vand og undgå, at der står vand på bladene for at undgå skimmel.

  Tulipa trives bedst i en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af pottemuld og perlit kan hjælpe med at opretholde den rette balance mellem fugt og luft i jorden.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. En let sur til neutral pH-værdi er ideel for denne plante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for vandet. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Gødning af og til i vækstperioden fremmer blomstringen.

  For at rense planten kan du forsigtigt tørre støvet af bladene med en blød klud eller en støvkost. Brug ikke aggressive rengøringsmidler, da det kan være skadeligt for planten. Du kan også forsigtigt skylle bladene med lunkent vand, hvis de er meget beskidte.

  Tulipa dobbelt har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer planten derfor på et solrigt sted i huset, helst ved et vindue mod syd. Sørg for, at planten får mindst 6 timer direkte sollys om dagen.

  Tulipa dobbelt trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 20 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstrem varme eller kulde. Sørg for en konstant og moderat stuetemperatur for optimal vækst og blomstring.

  Den ideelle luftfugtighed for denne plante er gennemsnitlig til høj, så det er godt at sprøjte planten regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Et tørt miljø kan føre til tørrede blade og blomster. Sørg derfor for, at luftfugtigheden er på et passende niveau.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral surhedsgrad på cirka 6,5 til 7. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og eventuelt justere den.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med lavt kvælstofindhold for at fremme blomstringen. Giv ikke planten gødning i hvileperioden om efteråret og vinteren.

 • Beskrivelse

  Den dobbelte Tulipa er en smuk og iøjnefaldende tulipansort med dobbelte kronblade. Blomsterne er normalt større og fyldigere end de almindelige tulipaner. Kronbladene har en lagdelt struktur og kan have forskellige farver, såsom lyserød, rød, gul eller hvid. Denne tulipan blomstrer om foråret og bringer en glad og farverig stemning i haven. Tulipa dobbelt er elsket for sit overdådige udseende og bliver ofte brugt i blomsterarrangementer og buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.