Kalanchoe blossfeldiana 'Telica'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' is een prachtige vetplant met helder roze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft vlezige, ovale bladeren die grijsachtig groen van kleur zijn en een beetje roodachtig kunnen kleuren als ze genoeg zonlicht krijgen. Kalanchoe 'Telica' is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor beginners. De plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond en helder, indirect zonlicht. Met de juiste zorg kan Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' jarenlang blijven bloeien en een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' is makkelijk in onderhoud. De plant heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Regelmatig bemesten en snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  Ja, Kalanchoe planten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen. Een plekje voor een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De Kalanchoe Telica heeft wekelijks water nodig, maar laat de grond tussen waterbeurten door gedeeltelijk opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  De plant houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht, maar kan verbranden in felle zon. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder maar niet te fel licht.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18°C en 22°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg voor een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' bloeit vanaf het najaar tot het voorjaar en blijft ongeveer 6 tot 8 weken bloeien. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke groeiomstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten zoals de Kalanchoe kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is echter niet de meest effectieve plant voor luchtzuivering, maar kan zeker bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Het is altijd aan te raden om meerdere planten te combineren voor een optimaal resultaat.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en bloei van de plant. Buiten deze temperatuurregeling kan de plant minder goed gedijen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen verwijderen door ze voorzichtig af te knippen met een scherpe schaar. Snoei eventueel dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Geef de plant na het snoeien wat extra aandacht en zorg voor een goede groei.

  De Kalanchoe 'Telica' heeft matig water nodig en moet tussen de gietbeurten door uitdrogen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant teveel water krijgt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Vermijd het gebruik van zware en compacte potgrond, omdat dit de afwatering kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en licht vochtig wordt gehouden. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Geef de plant eens in de twee weken voeding tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil te verwijderen kun je het beste de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of een zachte borstel. Indien nodig kunnen dode bladeren of bloemen worden verwijderd om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek worden geplaatst waar hij dagelijks een paar uur direct zonlicht kan ontvangen. Vermijd echter te felle zonnestralen in de zomer om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid is ideaal voor deze plant. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen. Houd de luchtvochtigheid in huis op een normaal niveau.

  Kamerplanten gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem op peil te houden voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmeststof die rijk is aan voedingstoffen. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanwijzingen op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' is een prachtige vetplant met helder roze bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft vlezige, ovale bladeren die grijsachtig groen van kleur zijn en een beetje roodachtig kunnen kleuren als ze genoeg zonlicht krijgen. Kalanchoe 'Telica' is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig water nodig, waardoor het een ideale kamerplant is voor beginners. De plant kan zowel binnen als buiten groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond en helder, indirect zonlicht. Met de juiste zorg kan Kalanchoe blossfeldiana 'Telica' jarenlang blijven bloeien en een vrolijke en kleurrijke toevoeging zijn aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.