Campanula portenschlagiana Porto

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula portenschlagiana Porto, ook wel bekend als de klokjesbloem, is een laagblijvende, bodembedekkende plant met kleine klokvormige bloemen in een dieppaarse kleur. Deze plant bloeit rijkelijk in de lente en zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. De Campanula portenschlagiana Porto is geschikt voor rotstuinen, borders en als potplant. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Zolang je hem regelmatig water geeft en af en toe bemest, zal hij lang blijven bloeien. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek waar hij veel direct zonlicht ontvangt. Een raam op het zuiden is ideaal.

  De Campanula portenschlagiana Porto heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Geef de plant gemiddeld één keer per week water, maar pas de frequentie aan op basis van de conditie van de grond en de omgevingsomstandigheden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelverval en plantensterfte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek waar ze beschermd zijn tegen de volle zon.

  De plant houdt van warmte en staat graag op een plek met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius komt. Een warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Het is een mooie toevoeging aan elke kamer dankzij de bloemen die langdurig aanwezig zijn.

  Ja, als kamerplant draagt Campanula bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het verwijdert schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het beste moment om deze plant te snoeien is na de bloei in de zomer. Knip de uitgebloeide bloemstelen en eventueel verwelkte bladeren weg met een scherpe snoeischaar. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en groeit hij mooi compact.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant is het best geschikt voor potgrond met een goede drainage. Gebruik een lichte potgrond gemengd met zand voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en voedzame grond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht alkalisch is voor optimale groei.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, veeg voorzichtig het stof van de bladeren met een zachte vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen. Controleer regelmatig op ongedierte en verwijder deze indien nodig.

  De Campanula portenschlagiana Porto houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Overmatig zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante temperatuur om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid in huis tussen de 50-60%.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond niet te alkalisch is om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel mest nodig. Gebruik een lichte meststof speciaal voor kamerplanten in het groeiseizoen, ongeveer eens per maand. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Campanula portenschlagiana Porto, ook wel bekend als de klokjesbloem, is een laagblijvende, bodembedekkende plant met kleine klokvormige bloemen in een dieppaarse kleur. Deze plant bloeit rijkelijk in de lente en zomer en trekt bijen en vlinders aan. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw. De Campanula portenschlagiana Porto is geschikt voor rotstuinen, borders en als potplant. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.