Rhododendron (Simsii Grp) 'Kassandra'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Kassandra' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote trossen lichtroze bloemen die een subtiele zoete geur verspreiden. 'Kassandra' is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Deze Rhododendron is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en sfeer, vooral in het voorjaar. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden kamerplanten. Ze gedijen het beste in indirect zonlicht en vochtige grond. Het regelmatig water geven en het snoeien van dode bladeren zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Rhododendron 'Kassandra' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, ongeveer één tot twee keer per week. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te bevelen om de grond tussen de gietbeurten door even te laten opdrogen.

  De Rhododendron houdt niet van direct felle zonlicht en verkiest een plek met helder, indirect licht. Plaats de plant daarom niet in de volle zon. Het beste is een plek met wat gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het is belangrijk om de temperatuur rond de plant tussen de 18-24 graden Celsius te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsomstandigheden.

  Ja, Rhododendron planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in schone zuurstof. Deze planten zijn dus een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Houd de plant in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht.

 • Rhododendron Simsii 'Kassandra' moet na de bloei gesnoeid worden door uitgebloeide bloemen en ongewenste takken weg te knippen. Snoei in het voorjaar alleen wanneer dat nodig is voor de vorm of grootte van de plant. Gebruik scherpe snoeischaren om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de Rhododendron 'Kassandra', maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Rhododendron 'Kassandra' heeft een zure potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat de wortels niet te nat komen te staan. Gebruik speciale potgrond voor zuurminnende planten voor het beste resultaat.

  De Rhododendron heeft een zure grond nodig met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd stilstaand water. Gebruik eventueel speciale rododendron potgrond voor de beste groeiresultaten.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Kassandra' moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een goed verlichte plek, maar uit direct zonlicht. Geef in het groeiseizoen elke twee weken vloeibare voeding voor bloeiende planten.

  Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen van de bladeren van deze plant door ze af te nemen met een vochtige doek. Je kunt de bladeren ook besproeien met water om ze schoon te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Rhododendrons hebben veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet ze dicht bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij een temperatuur van ongeveer 18-22 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude luchtstromen en tocht om schade te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor de Rhododendron (Simsii Grp) 'Kassandra' moet gemiddeld zijn. Zet de plant op een plek met een luchtvochtigheid van rond de 50-60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is om uitdroging te voorkomen.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig om goed te kunnen gedijen. De optimale pH-waarde ligt tussen de 4,5 en 5,5. Een zure bodem kan worden bereikt door het gebruik van specifieke potgrond of door toevoeging van tuinturf.

  Rhododendrons hebben speciale rhododendronmeststof nodig voor een optimale groei en bloei. Deze meststof bevat alle essentiële voedingsstoffen die de plant nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, maar niet overdreven veel.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Kassandra' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende donkergroene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met grote trossen lichtroze bloemen die een subtiele zoete geur verspreiden. 'Kassandra' is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Deze Rhododendron is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en sfeer, vooral in het voorjaar. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.