Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige witte bloemen die een lichte geur verspreiden. De 'Winterperle' is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor het een goede keuze is voor tuinen in gematigde klimaten. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een lichte schaduwrijke standplaats nodig. Met zijn mooie bloemen en opvallende bladeren is de Rhododendron 'Winterperle' een sieraad in de tuin en trekt het veel vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de bladeren stofvrij te houden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Rhododendrons hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Zachte ochtendzon is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar wel te voorkomen dat de wortels in het water staan. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste bij helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek in de kamer, maar niet recht voor het raam waar de zon direct op schijnt.

  Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur en vermijdt direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant op een koele en lichte plek te houden. Te veel warmte kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' heeft geen luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant zuivert de lucht niet.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een stabiele temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Rhododendrons hebben over het algemeen geen strikte snoei nodig, maar kunnen na de bloei lichtjes worden gesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en zorg voor voldoende licht en lucht in de plant. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan de Rhododendron 'Winterperle', zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Rhododendron 'Winterperle' gedijt het best in een vochtige, zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale rhododendron potgrond voor optimale groei en bloei.

  Rhododendrons gedijen het beste in een zure, vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat de pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 ligt. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is en voeg indien nodig tuinturf toe voor een ideale bodemkwaliteit.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven en besproei de bladeren regelmatig. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plantenspuit gebruiken om ze schoon te spoelen. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht tijdens het schoonmaken om bladverbranding te voorkomen. Het regelmatig controleren op eventuele plagen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Rhododendrons hebben graag een lichte standplaats en kunnen niet goed tegen direct zonlicht. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd directe zonnestralen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Rhododendron houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingsbronnen staat. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 40-60%. Het kan ook profiteren van een hogere luchtvochtigheid tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij radiatoren of andere warmtebronnen staat om uitdroging te voorkomen.

  Rhododendrons gedijen het best in zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot moeizame opname van voedingsstoffen.

  Rhododendrons hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan een bemesting met speciale rhododendronvoeding. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Vermijd het gebruik van kalkhoudende meststoffen, aangezien rhododendrons gevoelig zijn voor kalk.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Winterperle' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige witte bloemen die een lichte geur verspreiden. De 'Winterperle' is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor het een goede keuze is voor tuinen in gematigde klimaten. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een lichte schaduwrijke standplaats nodig. Met zijn mooie bloemen en opvallende bladeren is de Rhododendron 'Winterperle' een sieraad in de tuin en trekt het veel vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.