Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Anastasia R' er en smuk stedsegrøn busk med blank mørkegrønne blade og smukke lyserøde blomster. Denne plante tilhører Simsii-gruppen og blomstrer om foråret. Blomsterne er store og iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Anastasia R' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og delvis skygge. Det er et populært valg til haver og parker på grund af de farverige blomster og nem pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt specifik pleje. Sørg for tilstrækkeligt lys, vand og regelmæssig gødning for at holde planten sund. Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for sygdomme og skadedyr.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' har brug for meget lys for at trives. Placer planten et sted med indirekte sollys for optimal vækst. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Rhododendroner skal have regelmæssigt, men sparsomt vand, især under vækstperioden og blomstringen. Overvanding kan føre til rodødelæggelse, så tjek altid jordens fugtighed, inden du vander. I vintermånederne har planten brug for mindre vand, så tilpas vandingsplanen.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og skarpe solstråler. Det bedste er at placere den et sted, hvor den modtager indirekte sollys. Hold planten væk fra vinduer med direkte sollys.

  Rhododendron trives bedst ved en moderat temperatur og undgår ekstreme varmeforhold. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys og varmekilder for at opretholde optimale vækstbetingelser. Det trives bedst ved en konstant temperatur mellem 15-20 grader Celsius.

  Rhododendron 'Anastasia R' blomstrer normalt i april og maj månederne. Blomstringsperioden varer normalt 2 til 3 uger.

  Ja, Rhododendrons har evnen til at rense luften ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. De bidrager til en sundere indendørs luft. Rhododendrons er derfor et godt valg til at have derhjemme.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for optimal vækst og blomstring. Hold også planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer.

 • Rhododendron Simsii Group 'Anastasia R' kan let beskæres efter blomstring for at bevare plantens form og fjerne visne blomster. Fjern altid døde, syge eller beskadigede grene øjeblikkeligt. Overbeskæring kan reducere blomstringen, så beskær med måde.

  Rhododendron 'Anastasia R' har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved stuetemperatur, uden kalk.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' har brug for fugtig og veldrænet pottemuld. Brug en blanding af sur jord med masser af organisk materiale for optimal vækst. Sørg for, at potten ikke er for stor, så planten ikke lider af for våde rødder.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' trives bedst i sur, godt drænet jord med masser af organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke mudret. En pH-værdi mellem 4,5 og 5,5 er ideel for denne plante.

  Rhododendronen har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Det er vigtigt at regelmæssigt fjerne støv fra bladene på denne plante med en fugtig klud for at holde planten sund. Brug lunkent vand til dette og undgå direkte sollys under rengøringen. Husk også at rengøre potten lejlighedsvis for at undgå skimmel og sygdomme.

  Rhododendronen trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys. Placér planten et sted, hvor den får indirekte sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at holde sig sund.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturændringer eller træk. Hold luftfugtigheden høj ved at spraye regelmæssigt.

  Luftfugtigheden for indendørs planter som Rhododendron (Simsii Grp) 'Anastasia R' bør ligge mellem 40-60% for at give optimale vækstforhold. En for lav luftfugtighed kan føre til tørre blade og brune kanter, mens en for høj luftfugtighed kan forårsage skimmel- og rådningsproblemer.

  Rododendroner foretrækker sur jord med en pH mellem 4,5 og 6,0. Dette sikrer optimal optagelse af næringsstoffer og forebygger problemer som gule blade. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med fx have- eller tørv.

  Rhododendroner har brug for næringsstoffer for at vokse og blomstre. Brug en speciel gødning til surelskende planter, såsom Rhododendrongødning. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Anastasia R' er en smuk stedsegrøn busk med blank mørkegrønne blade og smukke lyserøde blomster. Denne plante tilhører Simsii-gruppen og blomstrer om foråret. Blomsterne er store og iøjnefaldende og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Anastasia R' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og delvis skygge. Det er et populært valg til haver og parker på grund af de farverige blomster og nem pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.