Hyacinthus orientalis 4 kleuren

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis, ook bekend als de hyacint, is een bolgewas met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Enkele van de meest voorkomende kleuren zijn blauw, paars, roze en wit. De bloemen van de hyacint hebben een intense geur en bloeien vaak in het voorjaar. De plant is populair voor in de tuin of als snijbloem vanwege de vrolijke kleuren en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis 4 kleuren is makkelijk in onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht. Ook is het belangrijk om de bloemstelen na de bloei af te knippen.

  Ja, Hyacinthus orientalis 4 kleuren heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek in huis waar deze direct zonlicht kan ontvangen. Let op dat de plant niet te lang in de directe zon staat, vooral in de zomermaanden.

  De Hyacinthus orientalis 4 kleuren moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven, maar controleer altijd eerst of de grond al droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Hyacinthus orientalis 4 kleuren houden niet van direct zonlicht, ze geven de voorkeur aan helder, maar indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt door een gordijn of jaloezieën. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de bloei beïnvloeden.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 4 kleuren houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Pas op voor tocht, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  De Hyacinthus orientalis bloeit meestal in het vroege voorjaar, meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt meestal tussen de 2 tot 3 weken.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 4 kleuren is een luchtzuiverende plant. Het heeft de capaciteit om de luchtkwaliteit in de ruimte te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden, omdat dit de groei kan belemmeren. Verder is het belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstengels weg om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder ook eventueel verdorde bladeren om de groei van nieuwe bladeren te stimuleren. Geef de plant regelmatig water en plantenvoeding om een gezonde groei te bevorderen.

  De Hyacinthus orientalis 4 kleuren heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en besproei de bladeren af en toe voor een verhoogde luchtvochtigheid.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Kies voor een potgrond die goed vocht vasthoudt, maar ook voldoende water doorlaat. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de grond vers en voedzaam te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Het is raadzaam om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei en bloei te bevorderen.

  De bladeren van de plant kunnen indien nodig voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Eventuele dode bloemen kunnen worden verwijderd om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. De plant kan af en toe besproeid worden met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem dus op een plek waar hij minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Pas op met direct zonlicht, dat kan bladeren verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze planten moet matig zijn. Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te droge lucht, dit kan leiden tot dorre bladeren.

  De Hyacinthus orientalis 4 kleuren gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Voor een goede groei en bloei is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar, volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis, ook bekend als de hyacint, is een bolgewas met prachtige bloemen in verschillende kleuren. Enkele van de meest voorkomende kleuren zijn blauw, paars, roze en wit. De bloemen van de hyacint hebben een intense geur en bloeien vaak in het voorjaar. De plant is populair voor in de tuin of als snijbloem vanwege de vrolijke kleuren en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.