Hyacinthus orientalis 6 kleuren

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis, ook wel hyacint genoemd, is een bolgewas dat bekend staat om zijn heerlijk geurende bloemen. De plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder blauw, roze, wit, paars, geel en rood. Elke kleur heeft zijn eigen charme en kan worden gebruikt om een vrolijke sfeer in de tuin te creëren. De hyacint bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor het opfleuren van borders, bloembakken en borders. De bloemen zijn compact en dicht op elkaar gegroepeerd, waardoor ze een prachtige en kleurrijke aanblik bieden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek in huis, bijvoorbeeld bij een raam op het zuiden of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 6 kleuren heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  "Hyacinthus orientalis 6 kleuren houdt van licht, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat."

  Ja, de Hyacinthus orientalis 6 kleuren houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek in huis te plaatsen om optimaal te groeien en bloeien. Temperatuurschommelingen kunnen de groei van de plant beïnvloeden.

  De Hyacinthus orientalis 6 kleuren bloeien meestal in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Hyacinthus orientalis 6 kleuren plant is luchtzuiverend en draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen verder versterken.

  Ja, het is ideaal voor deze plantensoort om op een plek te staan waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en bloei. Het is belangrijk om deze temperatuur consistent te houden om gezonde planten te behouden.

 • Hyacinten moeten na de bloei worden afgeknipt, maar laat het loof nog wel staan om voedingsstoffen op te nemen. Verwijder eventueel vergeelde bladeren om de plant er mooi uit te laten zien. Na de bloei is het belangrijk de plant rust te gunnen en hem op een koele, donkere plek te zetten.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht uitdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat het op de bladeren terechtkomt.

  De Hyacinthus orientalis 6 kleuren houdt van goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 6 kleuren plant heeft behoefte aan een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de kluit te nat wordt. Geef in het voorjaar wat plantenvoeding voor een goede groei en bloei. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen en bladeren weg voor een gezonde plant.

  Je kunt de bladeren van deze plant af en toe voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de plant schaden. Verwijder dode bladeren of bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Hyacinthus orientalis 6 kleuren hebben behoefte aan veel zonlicht en kunnen het beste op een plek staan waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen. Plaats de plant in een kamer met een raam op het zuiden of westen voor de beste groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen, zoals tocht of direct zonlicht. Bij lagere temperaturen kan de plant stoppen met groeien en bij hogere temperaturen kunnen de bloemen sneller verwelken.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen moet rond de 60-70% liggen. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan dit leiden tot uitdroging van de bladeren. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Hyacinthus orientalis gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om eens per maand bij te mesten tijdens het groeiseizoen, van maart tot september. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis, ook wel hyacint genoemd, is een bolgewas dat bekend staat om zijn heerlijk geurende bloemen. De plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder blauw, roze, wit, paars, geel en rood. Elke kleur heeft zijn eigen charme en kan worden gebruikt om een vrolijke sfeer in de tuin te creëren. De hyacint bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor het opfleuren van borders, bloembakken en borders. De bloemen zijn compact en dicht op elkaar gegroepeerd, waardoor ze een prachtige en kleurrijke aanblik bieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.