Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis Pearl is een prachtige lentebloeier met dichte bloemtrossen in de kleuren wit, roze en lichtblauw. De witte bloemen stralen frisheid en zuiverheid uit, perfect voor een vredige tuin. De roze bloemen hebben een zachte en romantische uitstraling, ideaal voor een lieflijke uitstraling in de tuin. De lichtblauwe bloemen brengen een vleugje rust en sereniteit in de tuin, waardoor een kalme sfeer ontstaat. Deze bloem is een aanwinst voor elke tuin en brengt een vrolijke noot met zich mee.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren is gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan in verschillende omgevingen groeien. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Hyacint heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan. Het is belangrijk om de plant te controleren op uitdroging, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek neer te zetten met helder, indirect licht. Teveel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is dus beter om hem uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-21 °C. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht en kou. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen koude temperaturen.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren bloeit gewoonlijk in de maanden maart en april en blijft ongeveer 2 tot 3 weken in bloei.

  Ja, de Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen. Let wel op dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht.

 • Om de bloei te bevorderen is het niet nodig om de bloemstengels af te knippen. Verwijder wel regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren. De bladeren kunnen na de bloei geleidelijk verwelken en afsterven, dan kunnen ze worden afgeknipt.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzuipen. Een goede potgrond zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Deze plant heeft behoefte aan regelmatig bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant voeding tijdens de groeiperiode voor een betere bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plantenspuit met water. Zorg ervoor dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het reinigen. Het regelmatig verwijderen van stof zal helpen om de plant gezond en mooi te houden.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren heeft graag een plekje met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant niet goed bloeit.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Een constante temperatuur zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens droge periodes in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren gedijt goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 3 kleuren heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus bemest volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis Pearl is een prachtige lentebloeier met dichte bloemtrossen in de kleuren wit, roze en lichtblauw. De witte bloemen stralen frisheid en zuiverheid uit, perfect voor een vredige tuin. De roze bloemen hebben een zachte en romantische uitstraling, ideaal voor een lieflijke uitstraling in de tuin. De lichtblauwe bloemen brengen een vleugje rust en sereniteit in de tuin, waardoor een kalme sfeer ontstaat. Deze bloem is een aanwinst voor elke tuin en brengt een vrolijke noot met zich mee.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.