Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis Pearl is een prachtige bloeiende plant met mooie bloemtrossen in vier verschillende kleuren. Deze kleuren zijn wit, roze, paars en blauw. De plant staat bekend om zijn intense en heerlijke geur, die een aangename geur verspreidt in huis of in de tuin. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en staan rechtop op lange steel. De Hyacinthus orientalis Pearl is een geliefde plant voor zowel binnen- als buitenshuis en is een perfecte keuze om een vleugje kleur en geur toe te voegen aan elke omgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud.

  De plant "Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren" heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant dus op een locatie waar hij direct zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel in de schaduw staat.

  Om de Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren gezond te houden, geef je de plant ongeveer 1 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Let op de omgevingsomstandigheden en pas de watergift aan indien nodig.

  De plant "Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren" houdt niet van felle zon en gedijt beter in gedeeltelijke schaduw. Het blootstellen van de plant aan direct zonlicht kan de kwaliteit en groei van de bloemen negatief beïnvloeden. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen tegen overmatig zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 15-22°C.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren bloeit normaal gesproken in de lente, meestal in de maanden maart en april, en de bloei duurt meestal ongeveer twee tot drie weken.

  De Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren is geen luchtzuiverende plant.

  De plant staat graag op een plek met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius.

 • Het snoeien van Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren gebeurt meestal na de bloei, waarbij de uitgebloeide bloemstengels worden afgeknipt tot aan de grond. Hierdoor bevordert u de groei van nieuwe bladeren en stimuleert u de plant om het volgende seizoen opnieuw te bloeien. Verder heeft deze Hyacinthus-variëteit geen specifieke snoei-instructies.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode, maar vermijd overbewatering. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, en zorg ervoor dat het overtollige water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht en houd de temperatuur tussen 15-20 graden Celsius.

  Potgrond voor de Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn om de groei van de bloembollen te bevorderen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en zo nodig water toe te voegen. Daarnaast kan het mengen van potgrond met organisch materiaal zoals compost of bladeren helpen bij het behouden van vocht en voedingsstoffen.

  De bodemkwaliteit voor deze bloem moet goed doorlatend en vochtig zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Daarnaast is het belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals organisch materiaal en stikstof, fosfor en kalium.

  Deze bloembollen gedijen het beste in een goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Ze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, en de uitgebloeide bloemen moeten worden verwijderd om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen. De bollen kunnen in het najaar worden opgegraven en op een koele, droge plaats worden bewaard tot het volgende plantseizoen.

  Deze specifieke hyacintbol kan worden schoongemaakt door de dode bladeren en bloemstelen voorzichtig te verwijderen nadat ze volledig zijn uitgebloeid. De bol kan vervolgens worden bewaard op een koele, droge plaats tot het volgende groeiseizoen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bol vrij is van ziektes en plagen voordat deze wordt opgeslagen.

  Deze hyacint heeft behoefte aan veel licht en moet op een zonnige plek worden geplaatst om optimaal te groeien. Een minimale blootstelling van 6 uur direct zonlicht per dag is ideaal voor deze bloem. Zorg er echter voor dat de plant niet oververhit raakt, want dit kan schadelijk zijn voor de groei.

  De ideale temperatuur voor deze bloem is tussen de 10 en 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een koele plaats staat, maar niet onder de 5 graden Celsius, om zo de bloei te bevorderen. Vermijd extreme temperatuurwisselingen om stress bij de plant te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor de Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren moet matig zijn, aangezien te veel vocht kan leiden tot schimmelgroei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien met water om een ​​optimaal vochtgehalte te behouden.

  De zuurgraad van de bodem waarop de "Hyacinthus orientalis Pearl 4 kleuren" groeit, beïnvloedt de gezondheid en groei van de plant. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt als ideaal beschouwd, aangezien deze planten het beste gedijen in neutrale tot licht zure grond. Een te zure bodem kan de groei vertragen en kan leiden tot voedingsgebrek bij de planten, terwijl een te alkalische bodem het vermogen van de planten om voedingsstoffen op te nemen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van bodemverbeteraars zoals kalk of zwavel.

  De bemesting voor deze hyacinten dient plaats te vinden in het najaar, met een algemene organische meststof. Het is belangrijk om de mest gelijkmatig rond de planten te verspreiden en licht in te werken in de grond. Een jaarlijkse bemesting bevordert een gezonde groei en een rijke bloei.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis Pearl is een prachtige bloeiende plant met mooie bloemtrossen in vier verschillende kleuren. Deze kleuren zijn wit, roze, paars en blauw. De plant staat bekend om zijn intense en heerlijke geur, die een aangename geur verspreidt in huis of in de tuin. De bloemen hebben een opvallende klokvormige structuur en staan rechtop op lange steel. De Hyacinthus orientalis Pearl is een geliefde plant voor zowel binnen- als buitenshuis en is een perfecte keuze om een vleugje kleur en geur toe te voegen aan elke omgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.