Hydrangea macrophylla Hot Red

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hot Red is een prachtige hortensia met grote, helderrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende kleur die mooi contrasteert met het donkergroene blad. Deze plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en is geschikt voor zowel de tuin als in een pot op het terras. Het is een mooie aanwinst voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De Hydrangea macrophylla Hot Red kan ook goed gedijen in vochtige grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en een standplaats met indirect zonlicht of halfschaduw. Daarnaast kan hij af en toe gesnoeid worden om zijn vorm te behouden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem dus op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Hot Red heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste groeit hij op een plek met helder maar indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verbleken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen. Het is aan te raden om de plant op een warme plek te plaatsen met voldoende licht.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hot Red is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het bladoppervlak van de plant helpt bij het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan het luchtzuiverende vermogen nog verder bevorderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ervaart.

 • Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid, kan je de uitgebloeide bloemen wegsnijden. Snoei ook dode of beschadigde takken weg om de plant gezond te houden. Doe dit in het voorjaar voor de nieuwe groei begint.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de grond uitdroogt of dat er water op blijft staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  Deze plant gedijt het beste in potgrond die goed waterdoorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten, zodat de plant gezond blijft groeien.

  De Hydrangea macrophylla Hot Red gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Een bodem met veel organisch materiaal is gunstig voor de gezonde groei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingstoffen bevat en regelmatig wordt bemest voor een bloeiende en gezonde plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor een goede groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren afstoffen met een zachte doek. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water om stof en vuil te verwijderen. Vermijd te veel water op de bloemen om schade te voorkomen.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18° en 21°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10°C.

  De luchtvochtigheid voor de plant moet matig zijn, ongeveer tussen de 50-70%. Houd de plant weg van droge luchtstromen zoals verwarmings- of airconditioningopeningen. Als de lucht te droog is, kan dit leiden tot uitgedroogde bladeren en bloemen.

  De Hydrangea macrophylla Hot Red gedijt goed in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld speciale zuurmeststoffen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Hydrangea macrophylla Hot Red hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest met mate en vooral tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hot Red is een prachtige hortensia met grote, helderrode bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende kleur die mooi contrasteert met het donkergroene blad. Deze plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en is geschikt voor zowel de tuin als in een pot op het terras. Het is een mooie aanwinst voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. De Hydrangea macrophylla Hot Red kan ook goed gedijen in vochtige grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.