Nepenthes 'Rebecca'

Nepenthes

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nepenthes 'Rebecca' is een tropische klimplant die bekend staat om zijn vleesetende eigenschappen. De plant produceert hangende kelken die dienen als vallen voor insecten die worden aangetrokken door de zoete geur en kleur. 'Rebecca' heeft een geleidelijke kleurovergang van groen naar rood en paars aan de onderkant van de kelken. Deze plant gedijt goed in een vochtige en goed verlichte omgeving, zoals een kas of terrarium. Het is een fascinerende plant voor liefhebbers van exotische en unieke planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nepenthes planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen het beste in een warme, vochtige omgeving en vereisen af en toe wat water geven. Zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Nepenthes 'Rebecca' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht of gebruik kunstmatige groeilampen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Nepenthes 'Rebecca' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Houd de potgrond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef gemiddeld 1 keer per week water, afhankelijk van de omgevingscondities.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant doen verbranden. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat in huis. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en kou.

  Nepenthes 'Rebecca' bloeit meestal in de zomermaanden, van mei tot augustus. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Nepenthes planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht en verbeteren daarmee de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotse temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat de vleesetende bekerplanten hun eigen bladeren kunnen afbreken. Het is belangrijk om dode bladeren of vallen te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Houd de plant goed gehydrateerd en geef regelmatig water.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond doordrenkt raakt. Houd de grond licht vochtig en geef bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water. Laat de plant niet uitdrogen, vooral niet tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  "Nepenthes 'Rebecca' heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een mix van veenmos en perliet. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd het gebruik van normale potgrond, omdat dit de plant kan beschadigen."

  De bodem voor deze plant moet goed drainerend zijn en een licht zure pH hebben. Veengrond gemengd met kokosvezel en perliet is een goede optie. Vermijd compacte of water vasthoudende bodem om wortelrot te voorkomen.

  De Nepenthes heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, bij voorkeur met regenwater. Gebruik geen voedingssupplementen, de plant haalt zijn voedingsstoffen uit insecten die in de vangbekers terechtkomen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig de dode bladeren en vliegen weghalen. Gebruik een zachte doek om het stof van de bladeren af te vegen. Geef de plant af en toe een milde douche om het stof en vuil weg te spoelen.

  De Nepenthes heeft veel licht nodig om goed te groeien en kleurrijke vallen te produceren. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze plant.

  De temperatuur waar de plant het beste gedijt, ligt tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende warmte en licht krijgt.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid minstens 60% is in de omgeving waar de plant zich bevindt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Nepenthes planten hebben een lichtzure tot neutrale bodem nodig om goed te groeien en te gedijen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en voorkomt tekorten.

  Kamerplanten zoals Nepenthes hebben weinig bemesting nodig. Gebruik een speciale orchideeënbemesting met een verdunde concentratie en geef dit eens in de 2-4 weken tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant niet te overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  Nepenthes 'Rebecca' is een tropische klimplant die bekend staat om zijn vleesetende eigenschappen. De plant produceert hangende kelken die dienen als vallen voor insecten die worden aangetrokken door de zoete geur en kleur. 'Rebecca' heeft een geleidelijke kleurovergang van groen naar rood en paars aan de onderkant van de kelken. Deze plant gedijt goed in een vochtige en goed verlichte omgeving, zoals een kas of terrarium. Het is een fascinerende plant voor liefhebbers van exotische en unieke planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.