Rhipsalis heteroclada

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis heteroclada is een epifytische cactus die van oorsprong is uit tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. De plant heeft lange, hangende stengels die bedekt zijn met kleine groene blaadjes. In de lente en zomer produceert de Rhipsalis heteroclada witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond te drassig wordt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een mooie toevoeging kan zijn aan een hangende mand of een verticale tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Over het algemeen kan de plant goed gedijen in normale kamertemperaturen en luchtvochtigheid.

  Ja, Rhipsalis heteroclada heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant het liefst op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Te weinig licht kan leiden tot een vermindering van de groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten drogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter wat meer schaduw. Plaats de plant op een plek met indirect licht voor de beste groeiomstandigheden. Felle zon kan de plant beschadigen en verbranding veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of temperatuurwisselingen. Het is daarom belangrijk om ze op een beschutte plek in huis te plaatsen.

  De "Rhipsalis heteroclada" bloeit van maart tot en met mei en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor in huis vanwege de luchtzuiverende eigenschappen. (Let op: dit antwoord is gebaseerd op het algemene kenmerk van kamerplanten om luchtzuiverend te zijn, niet specifiek gericht op Rhipsalis heteroclada).

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg er ook voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, omdat het een langzaam groeiende plant is die van nature een compacte vorm aanneemt. Als er toch gesnoeid moet worden, is het het beste om dode of beschadigde takken te verwijderen met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Deze plant heeft matig water nodig en mag niet uitdrogen, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden. Geef de plant water op regelmatige basis, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken, speciaal voor cactussen en vetplanten. Vermijd te vochtige grond, dit kan leiden tot wortelrot. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door goed opdrogen.

  Kamerplanten zoals Rhipsalis heteroclada gedijen het best in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor een optimale groei van deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in een lichte ruimte. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik eens in de paar maanden vloeibare mest voor een gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een kwast. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Schaduwrijke plekken kunnen leiden tot minder groei en gezondheidsproblemen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Matige kamertemperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet tussen de 50-60% liggen voor een gezonde groei. Plaats de plant niet in een te droge omgeving, aangezien dit problemen kan veroorzaken zoals droge bladeren. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen of grondverbeteraars. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage pH-waarden, omdat dit de groei en gezondheid van de plant negatief kan beïnvloeden.

  Kamerplanten zoals deze hebben tijdens de groeiperiode behoefte aan regelmatige bemesting. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmest en houd de dosering zoals aangegeven op de verpakking aan. Bemest de plant alleen tijdens de lente en zomer, wanneer de groei het meest actief is.

 • Omschrijving

  Rhipsalis heteroclada is een epifytische cactus die van oorsprong is uit tropische regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika. De plant heeft lange, hangende stengels die bedekt zijn met kleine groene blaadjes. In de lente en zomer produceert de Rhipsalis heteroclada witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond te drassig wordt. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een mooie toevoeging kan zijn aan een hangende mand of een verticale tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.