Rhipsalis ewaldiana

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis ewaldiana is een epifytische cactus die oorspronkelijk uit Brazilië komt en bekend staat om zijn lange, slanke stengels die hangend groeien. De stengels hebben een frisse groene kleur en zijn bedekt met kleine schubben. In de lente en zomer produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door kleine rode vruchten. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en heeft matig water nodig. Het is een mooie en gemakkelijk te onderhouden kamerplant die een vleugje tropische sfeer aan je interieur kan toevoegen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij kan goed gedijen in indirect zonlicht en heeft niet veel water nodig. Regelmatig sproeien helpt bij het behouden van zijn gezondheid.

  Ja, Rhipsalis ewaldiana heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en zwakke scheuten.

  De plant heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door lichtjes droog is. Overbewatering kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, en doet het beter op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat en niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant in een warme omgeving te houden voor een optimale groei en gezondheid.

  De plant bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, de plant Rhipsalis ewaldiana is luchtzuiverend. Het staat bekend om het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Zorg er ook voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden, is het mogelijk om af en toe de toppen van de takken te knippen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant er fris uit te laten zien. Wees voorzichtig met snoeien en gebruik scherpe schoonmaakschaar.

  De Rhipsalis ewaldiana heeft weinig water nodig en moet goed laten drogen tussen de gietbeurten door. Geef water van onderaf en vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode heeft deze plant minder water nodig dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals deze hebben lichtgewicht potgrond nodig die goed draineert. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond het vocht goed vasthoudt, maar niet te nat wordt.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en luchtig zijn, met een lichte zuurgraad. Het is belangrijk dat de grond humusrijk is en goed vocht kan vasthouden. Het gebruik van cactusaarde gemengd met wat extra perliet is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij weinig licht. Houd de grond licht vochtig en geef af en toe wat plantenvoeding. Vermijd direct zonlicht en tochtige plekken.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om beschadiging te voorkomen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Rhipsalis ewaldiana heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet te weinig licht krijgt, anders kan hij zijn gezondheid verliezen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante temperatuur en vermijd blootstelling aan direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gemiddeld te zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om de gezondheid van de plant te behouden. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De plant heeft een licht zure bodem nodig met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond voor kamerplanten. Dit zorgt ervoor dat de plant alle benodigde voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Kamerplanten hebben voeding nodig om goed te groeien en te bloeien. Gebruik in het groeiseizoen een vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Rhipsalis ewaldiana is een epifytische cactus die oorspronkelijk uit Brazilië komt en bekend staat om zijn lange, slanke stengels die hangend groeien. De stengels hebben een frisse groene kleur en zijn bedekt met kleine schubben. In de lente en zomer produceert de plant kleine witte bloemen die gevolgd worden door kleine rode vruchten. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en heeft matig water nodig. Het is een mooie en gemakkelijk te onderhouden kamerplant die een vleugje tropische sfeer aan je interieur kan toevoegen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.