Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Rosanna Rose Pink Shades' is een compacte plant met rozetvormige bladeren en stengelloze bloemen in verschillende tinten roze. De bloemen hebben een karakteristieke gevouwen vorm en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond op een plekje in de halfschaduw. 'Rosanna Rose Pink Shades' is een mooie aanvulling in borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan met zijn aantrekkelijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatige watergift en voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Over het algemeen is deze plant gemakkelijk te onderhouden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Primula Acaulis Grp heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' houdt niet van felle zon en prefereert een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren van de plant verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' houdt van een gematigde temperatuur en voelt zich comfortabel bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en direct zonlicht te houden. Regelmatig besproeien met lauw water zorgt ervoor dat de plant gehydrateerd blijft.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, primula's zijn luchtzuiverende planten. Ze helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant is belangrijk om deze eigenschap optimaal te benutten.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant houdt van een warme en lichte omgeving. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

 • Snoei de dode bloemstengels en verwelkte bladeren om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig uitlopers om de vorm van de plant te behouden. Snoeien kan het beste gebeuren na de bloei in het voorjaar.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Geef water aan de onderkant van de pot om te voorkomen dat de bladeren nat worden. Vermijd echter dat de plant in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te natte voeten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Reinig de bladeren met een vochtige doek om stofophoping te voorkomen en de fotosynthese te bevorderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' heeft baat bij een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg voor voldoende licht om de bloei te stimuleren. Een plekje dicht bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen zoals tocht of direct zonlicht om groeiproblemen te voorkomen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van radiatoren of andere warmtebronnen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna Rose Pink Shades' kan het beste bemest worden met een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten. Gebruik deze meststof tijdens het groeiseizoen (voorjaar en zomer) volgens de instructies op de verpakking. Het is belangrijk om de plant tijdig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

 • Omschrijving

  Primula 'Rosanna Rose Pink Shades' is een compacte plant met rozetvormige bladeren en stengelloze bloemen in verschillende tinten roze. De bloemen hebben een karakteristieke gevouwen vorm en bloeien in het vroege voorjaar. Deze Primula groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond op een plekje in de halfschaduw. 'Rosanna Rose Pink Shades' is een mooie aanvulling in borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan met zijn aantrekkelijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.