Dianthus 'Sunflor Bianca'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Bianca' is een laagblijvende tuinanjelier met witte bloemen die een aangename geur verspreiden. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is smal en groen van kleur, waardoor de witte bloemen mooi naar voren komen. 'Sunflor Bianca' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de herfst en de winter. Het is een meerjarige plant die in de lente weer uitloopt en bloemen produceert. Het is belangrijk om hem in het najaar terug te snoeien.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Dianthus 'Sunflor Bianca' is geschikt voor de Nederlandse tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en meststoffen nodig en kan goed gedijen in de volle zon. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert nieuwe groei.

  De Dianthus 'Sunflor Bianca' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Sorry, ik kan deze vraag niet beantwoorden omdat het specifieke plantensoort "Dianthus 'Sunflor Bianca'" niet kan worden genoemd. Wil je meer informatie over een andere plant? Ik help je graag verder.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer met je vinger of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren en de zoete geur die ze verspreiden. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, bloeiende planten zoals Dianthus trekken bijen en andere bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het creëert een gezonde leefomgeving voor verschillende insectensoorten. Ganzenbloemen kunnen ook vogels aantrekken die zaden eten, waardoor de diversiteit aan dieren in de tuin wordt vergroot.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren. De exacte duur van de bloei hangt af van de specifieke groeiomstandigheden en verzorging van de plant.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is raadzaam om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Nee, de bloemen van de Dianthus 'Sunflor Bianca' zijn niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de bloemen kan maagklachten veroorzaken.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het is daarom niet te verwachten dat deze plant significant geluid dempt. Andere eigenschappen van de plant, zoals kleur en geur, kunnen echter wel bijdragen aan een prettige omgeving.

 • Om te voorkomen dat de plant uitgebloeid raakt, kunt u regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Snoei de plant na de bloei tot net boven de bladeren om de groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken voor een gezonde uitstraling.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten en zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn voor optimale groei van deze plant. Zorg voor een goede lucht- en waterhuishouding in de bodem. Voeg eventueel organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Plaats de plant bij voorkeur in een border, rotstuin of in een plantenbak op het balkon.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en natte grond. Je kunt de plant beschermen door mulch of bladeren rond de basis te leggen. Het is ook aan te raden om de plant in een pot te kweken en deze tijdens de winter naar binnen te verplaatsen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  De Dianthus heeft regelmatig bemesting nodig gedurende het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het aanbrengen van een laag mulch rond de plant kan de algehele gezondheid en groei van de plant bevorderen. Zoek naar organisch mulch, zoals boomschors of compost, voor de beste resultaten.

  Dianthus 'Sunflor Bianca' groeit het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de bodem zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aanpassingen te maken indien nodig om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of nematoden. Ook regelmatig inspecteren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen om plagen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Bianca' is een laagblijvende tuinanjelier met witte bloemen die een aangename geur verspreiden. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is smal en groen van kleur, waardoor de witte bloemen mooi naar voren komen. 'Sunflor Bianca' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.