Ajania pacifica Pacific Yellow

Ajania pacifica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ajania pacifica Pacific Yellow is een compact groeiende vaste plant met heldergeel getinte bladeren. De bladeren zijn sterk ingesneden en hebben een zilverachtige beharing aan de onderzijde. In de herfst verandert de kleur van de bladeren naar warme oranje tinten. De plant bloeit in de late herfst met kleine gele bloemen die vlinders aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en regelmatig water geven zonder dat de grond te drassig wordt. Af en toe bemesten kan de groei bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Geef de plant water zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant houdt van het ontvangen van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren van de plant, dus het is het beste om dit te vermijden. Plaats de plant op een locatie waar het voldoende natuurlijk licht krijgt, maar waar het niet constant blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude omgevingen. Zorg voor een constante temperatuur en voldoende licht voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot oktober. De bloei duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Met zijn bladeren kan hij giftige stoffen uit de lucht filteren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm en omvang te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Knip de plant terug tot vlak boven een blad of knoop voor een bossigere groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten in. Gebruik lauw water en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  Voor deze plant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten met wat extra grof zand of perliet is geschikt voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, maar ook niet te droog. Een lichtzure bodem is ideaal voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte standplaats. Snoei eventueel de uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Verpot de plant indien nodig en geef af en toe voeding voor een goede groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u simpelweg de stoffige bladeren afnemen met een vochtige doek. Gebruik hierbij lauw water om de bladeren voorzichtig af te vegen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan schadelijk zijn voor de plant.

  Deze plant heeft minimaal 6 uur indirect zonlicht per dag nodig. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om bladverbranding te voorkomen. Houd de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuur onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig en gedijt goed bij een normaal vochtigheidsniveau in huis. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen om de luchtvochtigheid te verhogen voor deze plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en de bladeren schoon te houden om een optimale groei te bevorderen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant valt binnen het neutrale tot licht zure bereik, met een pH tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Stop met bemesten in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Ajania pacifica Pacific Yellow is een compact groeiende vaste plant met heldergeel getinte bladeren. De bladeren zijn sterk ingesneden en hebben een zilverachtige beharing aan de onderzijde. In de herfst verandert de kleur van de bladeren naar warme oranje tinten. De plant bloeit in de late herfst met kleine gele bloemen die vlinders aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.