Cymbidium grootbloemig 'Femba Yellow'

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den storeblomstrede 'Femba Yellow' Cymbidium er en smuk orkide med store, lysegule blomster. Blomsterne har et markant mønster af mørkegule striber og pletter. Planten har lange, stærke stængler med flere blomster pr. stængel. 'Femba Yellow' Cymbidium er en robust og let plejet plante, der trives godt på en lys placering. Denne orkide er en øjenfanger i hjemmet og skaber en livlig og eksotisk stemning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Den store blomstrende Cymbidium 'Femba Yellow' er generelt let at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og indirekte sollys for at trives godt. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for meget direkte sollys eller træk.

  Ja, Cymbidium orkideer har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys, såsom et vindue mod øst eller vest. Undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Cymbidium storblomstret 'Femba Yellow' har brug for vand en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke lade den drukne. Sørg for, at vandet kan dræne godt fra potten.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, men foretrækker klart indirekte lys. For meget sol kan beskadige bladene. Placer planten et sted med masser af lys, men undgå direkte udsættelse for solen.

  Cymbidium-orkidéen foretrækker en moderat temperatur og trives bedst ved normal stuetemperatur. Hold planten væk fra kold træk og direkte sollys, men undgå også for varme omgivelser. En konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius er ideel for denne stueplante.

  Cymbidium stortblomstret 'Femba Yellow' blomstrer normalt i månederne november til marts. Blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Cymbidium storblomstret 'Femba Yellow' er luftrensende. Ligesom mange andre stueplanter hjælper denne plante med at rense luften derhjemme. Derfor er det et godt valg for en sundere indendørs luft.

  Ja, Cymbidium storblomstret 'Femba Yellow' foretrækker at være et sted mellem 15 og 25 grader. Dette er en ideel temperatur for denne stueplante. For varmt eller for koldt kan påvirke væksten og blomstringen.

 • At beskære orkideer er generelt ikke nødvendigt, medmindre der er døde eller beskadigede blade eller blomsterstilke, der skal fjernes. Klip dem forsigtigt af med en skarp saks. Sørg for, at beskæringssakse er rene og desinficerede for at undgå infektioner.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men lad den heller ikke tørre ud. Brug helst lunkent vand og undgå vand på bladene for at forhindre skimmelsvækst.

  Brug en godt drænet pottemuld til stueplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Tjek regelmæssigt om planten har brug for vand.

  Jorden til stueplanter skal være godt drænende og luftig og må ikke holde for meget vand. Det er vigtigt at kontrollere jordfugtigheden regelmæssigt og kun give planten vand, når den øverste lag jord føles tør. Brug af speciel pottemuld til stueplanter kan hjælpe med at opretholde en sund jordkvalitet.

  Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv planten regelmæssigt vand og sørg for en let luftfugtighed. Omplant planten hvert par år i frisk orkidéjord.

  Du kan tørre plantens blade af med en blød klud eller en blød børste. Undgå brug af aggressive rengøringsmidler. Sprøjt planten lejlighedsvis med lunkent vand for at fjerne støv.

  Cymbidium storblomstret 'Femba Yellow' har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med klart indirekte lys. Sørg for, at denne plante ikke får direkte sollys, da det kan beskadige bladene. Placér planten helst foran et vindue mod øst eller vest for de bedste lysforhold.

  Den ideelle temperatur for denne plante ligger mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for temperaturer under 10 grader Celsius. Placer planten et sted, hvor temperaturen er stabil, og ikke udsat for store udsving.

  Denne plante foretrækker en høj luftfugtighed, så det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter i rummet, hvor planten står. En luftfugtighed mellem 50% og 70% er ideel for denne plante. Hold øje med luftfugtigheden, især i tørre omgivelser.

  Cymbidium-orkideen foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan føre til ernæringsproblemer og nedsat optagelse af næringsstoffer, mens en for lav surhedsgrad kan føre til beskadigelse af rødderne og plantens død. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Stueplanter som denne orkide har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en gødning specielt til orkideer og følg instruktionerne på emballagen. Pas på med at overgøde planten, da dette kan forårsage skade på rødderne.

 • Beskrivelse

  Den storeblomstrede 'Femba Yellow' Cymbidium er en smuk orkide med store, lysegule blomster. Blomsterne har et markant mønster af mørkegule striber og pletter. Planten har lange, stærke stængler med flere blomster pr. stængel. 'Femba Yellow' Cymbidium er en robust og let plejet plante, der trives godt på en lys placering. Denne orkide er en øjenfanger i hjemmet og skaber en livlig og eksotisk stemning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.