Xerochrysum Mohave Lemon

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Mohave Lemon is een struikachtige plant met opvallende citroengele bloemen die lijken op papierachtige bloemblaadjes. Het is een droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bladeren zijn smal en grijsachtig van kleur, waardoor de felgele bloemen extra opvallen. De plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende een lange periode in de zomermaanden. Xerochrysum Mohave Lemon is een mooie toevoeging aan tuinen en borders die wat extra kleur en vrolijkheid nodig hebben.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Xerochrysum Mohave Lemon behoort tot de groenblijvende tuinplanten. Je kunt het hele jaar door genieten van de groene bladeren van deze plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst om hem gezond te houden in de winter. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met isolatiemateriaal.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft maar af en toe water nodig. Daarnaast is hij ook nog eens bestand tegen droge omstandigheden.

  De plant heeft minimaal 60 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Houd bij het planten ook rekening met voldoende ruimte tussen andere planten, zodat de wortels zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zorg voor een goed doorlatende bodem om de plant gezond te houden.

  De plant groeit het beste op een plek met veel zonlicht. In de schaduw kan de groei en bloei beperkt worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de plantensoort en de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Houd de vochtigheid van de grond goed in de gaten en pas de watergift hierop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan je tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, planten dragen bij aan biodiversiteit door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan verschillende insecten en vogels. Hierdoor kunnen er meer verschillende diersoorten leven in de tuin. Het is dus goed voor biodiversiteit om planten te hebben in de tuin.

  De Xerochrysum Mohave Lemon bloeit van juni tot september en de bloemen blijven ongeveer 10 weken aan de plant zitten.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Zorg voor een goed doorlatende grond en voorkom dat de wortels te lang nat blijven.

  Deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om de plant niet inwendig te gebruiken.

  Ja, de "Xerochrysum Mohave Lemon" plant heeft de capaciteit om geluid te dempen. Het grote bladerdek en de structuur van de bladeren kunnen geluidsgolven absorberen en dempen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen voor een gezonde groei. Knip de bloemen af na de bloei om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Xerochrysum Mohave Lemon is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat het water goed kan weglopen en de wortels niet verstikken. Kies bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd zware, kleiachtige bodems en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant Xerochrysum Mohave Lemon gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te natte omstandigheden. Deze plant kan goed tegen droogte en hitte.

  Om te zorgen voor voldoende winterbescherming is het aan te raden om de plant in de herfst te bedekken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan je de plant beschermen tegen vorst door deze te verplaatsen naar een plek met meer beschutting, zoals tegen een muur. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  De Tuinplanten heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Snoei dode bloemen regelmatig om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor Tuinplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Het is belangrijk om de plant goed te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig kalk toe te voegen om de zuurgraad te verhogen. Het gebruik van een pH-meter kan hierbij helpen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen helpen bij het voorkomen van plagen. Indien nodig kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Mohave Lemon is een struikachtige plant met opvallende citroengele bloemen die lijken op papierachtige bloemblaadjes. Het is een droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De bladeren zijn smal en grijsachtig van kleur, waardoor de felgele bloemen extra opvallen. De plant trekt vlinders en bijen aan en bloeit gedurende een lange periode in de zomermaanden. Xerochrysum Mohave Lemon is een mooie toevoeging aan tuinen en borders die wat extra kleur en vrolijkheid nodig hebben.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.