Diascia 'Miracle Carmine'

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia 'Miracle Carmine' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med klart røde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på cirka 25 centimeter. Bladene på Diascia 'Miracle Carmine' er grønne og lanseformede. Denne plante trives i en solrig position og veldrænet jord. Ideel til bede, stenbede og hængekurve.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • "Denne plante er ikke stedsegrøn, men mister sit løv om vinteren. Det anbefales at beskære den for at fremme blomstringen. Diascia 'Miracle Carmine' har brug for regelmæssig vanding for at trives godt i haven."

  Diascia 'Miracle Carmine' er hårdfør til omkring -10 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle moderat frost. Det anbefales at beskytte planten under strengere frost.

  "Diascia 'Miracle Carmine' er en let at vedligeholde plante. Denne plante kræver kun lidt pleje og trives godt i haven. Regelmæssig vanding og lidt gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst."

  For denne plante er det vigtigt at have tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Hold cirka 20-30 cm mellem hver plante for at sikre optimal vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund.

  Ja, Diascia 'Miracle Carmine' trives godt i skyggen. Planterne foretrækker let skygge eller halvskygge. I fuld sol kan planten brænde og vokse mindre godt.

  Haveplanter som Diascia 'Miracle Carmine' har normalt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Overvanding kan føre til rodskade.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og vil tiltrække disse insekter i haven. Det er et godt valg til en have, der gerne vil tiltrække og fremme insekter.

  Diascia 'Miracle Carmine' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Det tilføjer ekstra farve og liv i haven, hvilket gør det muligt for andre planter og dyr at nyde godt af det. Det er en værdifuld tilføjelse til økosystemet i haven.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare flere måneder.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og foretrækker det endda. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre ordentligt.

  Nej, Diascia 'Miracle Carmine' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. At indtage den kan være skadelig for helbredet.

  Ja, Haveplanter har generelt en støjreducerende virkning. Bladene og grenene absorberer lydbølger og reducerer dermed lydniveauet. Effekten er dog begrænset i forhold til specielle støjreducerende materialer.

 • Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme en kompakt og sund vækst. Fjern døde blomster og grene for at stimulere blomstringen. Beskær efter blomstring for at forynge planten og bevare formen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv vand ved plantens base og ikke over bladene for at undgå skimmelsygdomme.

  Den bedste pottemuld til denne plante er en veldrænet pottemuld til haveplanter. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå pottemuld, der er for tung, da det kan føre til rodædring.

  Diascia 'Miracle Carmine' trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, ellers kan planten få problemer med rodrot. Tilføj eventuelt kompost for at forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden har god dræning og ikke er for fugtig. Undgå for meget direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå forbrænding.

  For at beskytte havenplanter om vinteren er det vigtigt at pakke planterne ind i et lag muld eller blade for at beskytte dem mod frost. Det er også muligt at flytte potteplanter indendørs eller flytte dem til et beskyttet sted. Sørg for at planterne får tilstrækkelig beskyttelse i løbet af vintermånederne for at holde dem sunde.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten lidt gødning om foråret for at fremme væksten.

  Haveplanter som Diascia 'Miracle Carmine' kan gødes om foråret med en universal gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Det anbefales at gøde planten ugentligt eller månedligt, afhængigt af instruktionerne på gødningspakkens emballage. Gødning bidrager til en sund og farverig vækst af planten.

  Mulching er en effektiv måde at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen for haveplanter. Brug organisk materiale som kompost, halm eller barkflis og påfør et lag omkring planten, undgå kontakt med stænglerne. Forny mulchlaget årligt for at holde planten sund.

  Planten trives i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. En pH-værdi mellem 6 og 7 betragtes generelt som ideel for denne plantesort.

  For at undgå skadedyr i disse haveplanter er det vigtigt at inspicere bladene regelmæssigt for tilstedeværelse af bladlus, spindemider og hvide fluer. Ved regelmæssigt at sprøjte planten med vand tilsat lidt sæbe kan disse skadedyr bekæmpes. Det er også muligt at bruge naturlige fjender som marihøner til forebyggelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Diascia 'Miracle Carmine' er en smuk og iøjnefaldende flerårig plante med klart røde blomster, der blomstrer fra forår til efterår. Planten har en kompakt vækstform og når en højde på cirka 25 centimeter. Bladene på Diascia 'Miracle Carmine' er grønne og lanseformede. Denne plante trives i en solrig position og veldrænet jord. Ideel til bede, stenbede og hængekurve.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.