Diascia 'Miracle Orange'

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia 'Miracle Orange' is een compacte en bloeiende plant met opvallende oranje bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het tuinseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Diascia 'Miracle Orange' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en containers en kan ook goed gebruikt worden als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om de plant gezond en compact te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Diascia planten zijn over het algemeen groenblijvend in de tuin. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Het zijn mooie en kleurrijke toevoegingen aan de tuin.

  De plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen met bijvoorbeeld fleece. Het is aanbevolen om de plant vorstvrij te overwinteren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en op een zonnige plek staat. Het snoeien van de plant bevordert de bloei.

  Diascia 'Miracle Orange' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte in de breedte nodig en groeit tot een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om ze goed te laten groeien en bloeien.

  Diascia 'Miracle Orange' groeit het best in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien, hoewel de bloei minder uitbundig zal zijn. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt om gezond te blijven en regelmatig water te geven. Het is aan te raden om de plant te verplaatsen naar een plek met meer zonlicht voor een optimale groei.

  De Diascia 'Miracle Orange' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant eens per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en nectarproductie. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en insecten die essentieel zijn voor het ecosysteem. Ook kunnen planten dienen als voedselbron voor bepaalde dieren en bijdragen aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin. Het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten is daarom positief voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot aan de eerste vorst in de herfst. De bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Houdt van veel licht en warmte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Diascia 'Miracle Orange' heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door zijn bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, hoewel het geen volledige geluiddemping biedt zoals isolatiemateriaal dat zou doen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin die zowel esthetisch als functioneel kan zijn.

 • Tuinplanten hebben meestal geen specifieke snoei nodig, behalve het verwijderen van dode of beschadigde takken. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Let op dat je niet te veel snoeit, anders kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant Diascia 'Miracle Orange' heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig. Deze potgrond moet vochtig gehouden worden, maar niet te nat. Voeg eventueel wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Diascia 'Miracle Orange' gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laagje mulch of bladeren aan te brengen rond de wortels. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plaats staat en beschut is tegen koude wind. Overwinter de planten in een koude kas of serre als de temperaturen erg laag worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd zijn. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant af en toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Diascia 'Miracle Orange' hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene plantenvoeding die specifiek geschikt is voor bloeiende planten. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

  Diascia 'Miracle Orange' profiteert van een goede mulchlaag rond de wortels om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan worden aangebracht in het voorjaar om de plant te helpen groeien en bloeien. Let op dat de mulch niet te dicht bij de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kan je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Het is belangrijk om regelmatig het blad van de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Diascia 'Miracle Orange' is een compacte en bloeiende plant met opvallende oranje bloemen die een vrolijke en levendige uitstraling hebben. Deze plant bloeit overvloedig gedurende het tuinseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Diascia 'Miracle Orange' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen en containers en kan ook goed gebruikt worden als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om de plant gezond en compact te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.