Nemesia 'Nuvo Purple'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Nemesia 'Nuvo Purple' is een compacte en bossige plant met prachtige paarse bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de lente en de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Nuvo Purple' is perfect voor tuinen, borders en bloembakken en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en helpt de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Nemesia 'Nuvo Purple' is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen tijdens de wintermaanden. Het is een tuinplant die meestal als eenjarige wordt gekweekt voor zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Het is aan te raden om in het voorjaar nieuwe exemplaren te planten voor een mooie bloei gedurende het seizoen.

  De plant is niet volledig winterhard en kan vorstgevoelig zijn. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan het beste worden gekweekt als eenjarige of in potten die 's winters naar binnen worden gehaald.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en zonlicht en regelmatige aardecontroles. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen verspreiden en zijn bloemen te kunnen tonen. Een ruime plantenbak of border is ideaal voor deze plant.

  Nemesia 'Nuvo Purple' groeit het best op een zonnige plek met minstens een paar uur direct zonlicht per dag. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te vochtig is voordat je water geeft. Het is beter om dieper water te geven dan oppervlakkig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die insecten wil aantrekken.

  Nemesia 'Nuvo Purple' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers, zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gezonde leefomgeving en ondersteunt het ecosysteem in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor de diversiteit aan plantensoorten.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om tijdens warme dagen voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. De plant zal goed groeien en bloeien in een zonnige omgeving.

  Nee, Nemesia 'Nuvo Purple' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor de bloemen wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, tuinplanten zoals "Nemesia 'Nuvo Purple'" hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. De focus ligt voornamelijk op het decoratieve aspect en het aantrekken van insecten.

 • Je kunt de plant terugsnoeien nadat de bloemen zijn vervaagd om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de plant in water blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij warm weer iets meer water dan in koelere periodes.

  Nemesia 'Nuvo Purple' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Nemesia 'Nuvo Purple' heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Een neutrale tot licht zure bodem pH is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond humusrijk is en voldoende vocht vasthoudt.

  De Nemesia 'Nuvo Purple' doet het goed op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een beschutte plek waar hij niet te veel last heeft van harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een speciale beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant tijdelijk naar binnen te halen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale groei.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten kunnen mogelijke plagen zoals bladluizen, trips en spint voorkomen. Om ongedierte te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van bijvoorbeeld pyrethrum ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Nemesia 'Nuvo Purple' is een compacte en bossige plant met prachtige paarse bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de lente en de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. 'Nuvo Purple' is perfect voor tuinen, borders en bloembakken en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en helpt de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.