Osteospermum Astra Rose

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum Astra Rose is een prachtige vaste plant met felroze bloemen en een donkerpaars hart. De bloemen hebben een opvallende stervormige structuur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. De plant groeit goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Osteospermum Astra Rose trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling in borders, rotstuinen of hangmanden. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden en komt in het voorjaar weer tot bloei. Planten in de categorie Tuinplanten zijn over het algemeen niet groenblijvend.

  De Osteospermum Astra Rose is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen.

  Ja, de Osteospermum Astra Rose is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is bestand tegen droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De Osteospermum Astra Rose heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Plaats de plant op een zonnige locatie in de tuin met goed doorlatende grond. Houd voldoende ruimte vrij tussen de Osteospermum Astra Rose en andere planten om optimale groeiomstandigheden te creëren.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Kies daarom voor een plek met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de mooie bloemen en zoete nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar je tuin.

  Osteospermum Astra Rose draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers met zijn bloemen. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de biodiversiteit in uw tuin en de omgeving. Het biedt een voedselbron en habitat voor verschillende insecten en dieren.

  De Osteospermum Astra Rose bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Tuinplanten zoals de Osteospermum Astra Rose kunnen enigszins geluid dempen dankzij hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het geluidsdempend effect is niet zeer significant. Andere grote objecten zoals hekken of muren kunnen meer effectief zijn voor geluidsdemping.

 • De plant kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Let op dat de plant niet te veel gesnoeid wordt om de groei en bloei niet te belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Let op dat de potgrond niet te compact wordt, dit kan de wortels verstikken.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en een neutrale tot zure pH hebben. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden.

  De Osteospermum Astra Rose gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze tuinplanten kunnen goed geplant worden in borders, rotstuinen of potten.

  In de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Bij strenge vorst is het raadzaam om de plant af te dekken met vliesdoek of een winterhoes. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plant de Osteospermum Astra Rose in goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  Gebruik een universele meststof voor tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant om de paar weken met een lichte dosis vloeibare meststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aanbevolen om deze plant te mulchen, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal als mulch zoals compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De plant Osteospermum Astra Rose gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of knoflookspray. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventueel ongedierte en deze handmatig te verwijderen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en vermijd overmatig water geven om schimmel en ziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum Astra Rose is een prachtige vaste plant met felroze bloemen en een donkerpaars hart. De bloemen hebben een opvallende stervormige structuur en bloeien van het voorjaar tot de herfst. De plant groeit goed in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond. Osteospermum Astra Rose trekt vlinders en bijen aan en is een mooie aanvulling in borders, rotstuinen of hangmanden. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.