Sutera 'Baja'

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera 'Baja' is een prachtige hangplant met kleine, delicate bloemen die lijken op sterretjes. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, van het voorjaar tot de herfst. De bloemen hebben meestal een witte tint, maar er zijn ook varianten met lichtroze of lila bloemen. De Sutera 'Baja' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek en vereist regelmatige watergift om goed te groeien. Het is een perfecte keuze voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een tuinplant die ook in de winter groen blijft.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Instrengere temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant en het is aan te raden om deze binnen te halen tijdens vorstperiodes. Deze plant kan het beste overwinteren op een beschutte plaats.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten. Verder gedijt de plant goed in de zon of halfschaduw.

  Voor een plant van dit type heb je ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te kunnen verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om overbevolking te voorkomen.

  Ja, Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze hebben minder direct zonlicht nodig en gedijen goed in beschutte of gedeeltelijk schaduwrijke gebieden. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht, water en voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze zorgen voor een gevarieerde omgeving en zijn belangrijk voor het ecosysteem in de tuin. Het is dus goed voor de biodiversiteit om tuinplanten te hebben.

  De Tuinplant bloeit van mei tot en met oktober. De bloei periode duurt ongeveer 5 tot 6 maanden.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze veel zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant Sutera 'Baja' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het sap of de bladeren kunnen giftig zijn voor mensen en dieren.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempende werking doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit geldt ook voor tuinplanten, waaronder de Sutera 'Baja'. Planten kunnen helpen om geluidsoverlast te verminderen in tuinen en buitenruimtes.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, is het aan te raden om de plant regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemstelen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Snoei de plant bij voorkeur na de bloei om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten hebben goede kwaliteit potgrond nodig voor optimale groei en bloei. Kies voor een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik geen gewone tuingrond, maar speciale potgrond voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot hoge vochtigheid en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd bodems die te zwaar of te snel uitdrogen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en blijf consistent water geven, vooral tijdens droge periodes. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Tuinplanten moeten vaak worden beschermd tegen vorst in de winter. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met stro of bladeren, of door deze naar een beschermde locatie te verplaatsen, zoals een koude kas of serre. Het is belangrijk om de plant pas terug buiten te zetten wanneer de vorst voorbij is.

  De plant heeft regelmatig water nodig en dient goed gedraineerd te worden. Om de bloei te stimuleren kan de plant af en toe worden bemest. Snoei verwelkte bloemen regelmatig af voor een langdurige bloei.

  Tuinplanten zoals "Sutera 'Baja'" hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen volgens de aanbevolen frequentie.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het voorkomen van schommelingen. Mulch kan organisch materiaal zijn zoals bladeren, stro, compost of boomschors.

  De bodem waarin deze plant groeit, moet een neutrale tot licht zure pH hebben. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een optimale groei van de plant.

  Bij plagen zoals bladluizen op tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor bestrijding. Een andere methode is het besproeien van de plant met een mengsel van water en groene zeep om plagen te verminderen. Daarnaast is regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste bladeren belangrijk om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Sutera 'Baja' is een prachtige hangplant met kleine, delicate bloemen die lijken op sterretjes. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, van het voorjaar tot de herfst. De bloemen hebben meestal een witte tint, maar er zijn ook varianten met lichtroze of lila bloemen. De Sutera 'Baja' gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke plek en vereist regelmatige watergift om goed te groeien. Het is een perfecte keuze voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.