Verbena Vegas Coral Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Vegas Coral Pink is een prachtige plant met heldere roze bloemen die bloeien van het voorjaar tot de herfst. Het is een compacte en bossige plant die ongeveer 30-40 cm hoog wordt en goed gedijt in zonnige of halfschaduwrijke plekken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor vlindertuinen. Deze Verbena is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig water, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Het is een aanwinst voor borders, perken en bloembakken en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Verbena Vegas Coral Pink is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze vaste plant bloeit in de zomer en is geliefd vanwege zijn prachtige bloemen.

  De plant Verbena Vegas Coral Pink is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Verbena Vegas Coral Pink is een makkelijk te onderhouden plant. Hij heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen de planten te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Verbena Vegas Coral Pink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen hebben planten zoals deze één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Tuinplanten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten en kleine dieren. Door de diversiteit aan plantensoorten in de tuin te vergroten, wordt de biodiversiteit versterkt.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn roze van kleur en trekken vlinders aan.

  Ja, Verbena Vegas Coral Pink kan goed tegen de volle zon. Ze bloeien het beste en hebben de mooiste kleuren wanneer ze voldoende zonlicht krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de plant "Verbena Vegas Coral Pink" is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die valt onder de categorie Tuinplanten. Het consumeren ervan wordt niet aanbevolen.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect en kan daarom helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin. Planten in het algemeen hebben namelijk de eigenschap om geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Daarnaast zorgen de bladeren en takken van de plant voor een buffer tegen geluidstrillingen.

 • Voor deze plant is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder ook dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur 's ochtends water, zodat de plant voldoende tijd heeft om op te drogen voor de nacht.

  De Verbena Vegas Coral Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichte, humusrijke potgrond is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Verbena Vegas Coral Pink groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is belangrijk om Tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst door te mulchen, planten af te dekken met stro of plastic en potten naar een beschutte plek te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft tijdens de wintermaanden om wortelrot te voorkomen. Het is ook raadzaam om regelmatig te controleren op beschadiging door vorst en indien nodig maatregelen te nemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit stimuleert ook de groei van de plant en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het is aanbevolen om jaarlijks de mulchlaag te vernieuwen voor optimale resultaten.

  Tuinplanten zoals Verbena Vegas Coral Pink gedijen goed in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,0 ligt voor optimale groei en bloei. Zure grond kan problemen veroorzaken met de opname van voedingsstoffen en kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte tegen te gaan bij tuinplanten, kan je regelmatig de planten inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluis, witte vlieg of spint. Je kunt ook natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Als de plaag te groot wordt, kan je overwegen om een natuurlijke bestrijdingsmiddel te gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Verbena Vegas Coral Pink is een prachtige plant met heldere roze bloemen die bloeien van het voorjaar tot de herfst. Het is een compacte en bossige plant die ongeveer 30-40 cm hoog wordt en goed gedijt in zonnige of halfschaduwrijke plekken. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een populaire keuze is voor vlindertuinen. Deze Verbena is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig water, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende tuiniers. Het is een aanwinst voor borders, perken en bloembakken en voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.