Verbena 'Vegas White'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena 'Vegas White' is een prachtige en opvallende plant met trossen kleine, witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. 'Vegas White' gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze Verbena is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die vlinders en bijen aantrekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter zal de plant zijn blad verliezen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  Verbena 'Vegas White' is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is ook mogelijk om de plant in de winter naar binnen te halen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, maar verder is hij vrij probleemloos. Met regelmatige dodeheading zal de plant blijven bloeien tot in de late herfst.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig voor optimale groei. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Verbena plants groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook groeien in gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zullen de planten waarschijnlijk minder bloemen produceren en wat meer uitgerekt worden. Het is het beste om Verbena 'Vegas White' te plaatsen op een plek waar het minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden. Overmatig water geven moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Verbena planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. De bloemen hebben nectar en pollen die deze insecten aantrekken en voeden. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  Ja, Verbena 'Vegas White' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor insecten, wat de diversiteit aan flora en fauna bevordert. Het is daarom een goede keuze voor wie biodiversiteit wil ondersteunen in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden zijn de witte bloemen volop te bewonderen in de tuin.

  Ja, Verbena 'Vegas White' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in helder zonlicht en goed zal groeien in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, Verbena 'Vegas White' is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als sierplant in de tuin vanwege de mooie bloemen. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking. De bladeren en bloemen absorberen geluidstrillingen en verminderen daardoor het omgevingsgeluid. Het is een ideale keuze voor een rustige en ontspannen tuin.

 • Knip de plant regelmatig terug om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei aan te moedigen. Snoei in het voorjaar eventueel de plant wat verder terug om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd echter dat de wortels in het water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Verbena 'Vegas White' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, aangezien dit rotting van de wortels kan veroorzaken. Het is aan te raden om de potgrond elk jaar te verversen voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Verbena 'Vegas White' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind.

  Om Verbena 'Vegas White' te beschermen in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of vlies worden gebruikt om de plant te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst intreedt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de planten en vermijd het direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 tot 7 centimeter aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels of bladeren van de plant komt.

  Voor tuinplanten zoals Verbena 'Vegas White' gedijt de grond het beste met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten zoals Verbena 'Vegas White', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op spint, bladluizen en witte vlieg. Deze plaaginsecten kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of met biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Het is ook belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Verbena 'Vegas White' is een prachtige en opvallende plant met trossen kleine, witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. 'Vegas White' gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze Verbena is perfect voor in borders, rotstuinen en als bodembedekker. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die vlinders en bijen aantrekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.