Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Alpha Denim' is een prachtige vioolplant met diepblauwe bloemen die lijken op denim. De bloemen hebben een donkere kleur met een lichter centrum, waardoor ze opvallen in de tuin of op het terras. Deze plant bloeit uitbundig van het voorjaar tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Viola 'Alpha Denim' kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Deze vioolplant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 15-20 cm hoog.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende de lente en herfst en meestal afsterft in de winter. Het is aan te raden om hem elk jaar opnieuw te planten als je wilt dat hij blijft groeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen daaronder. Viola's staan bekend om hun goede winterhardheid en zijn daarom geschikt voor in de tuin.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig en kunnen bloeien van de lente tot de herfst. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte per plant nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en niet te dicht op elkaar staat. Plant ze ongeveer 15-20 cm uit elkaar voor het beste resultaat.

  De Viola (Wittrockiana Grp) ‘Alpha Denim’ groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant beperkt worden en is de bloei mogelijk minder uitbundig. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek te zetten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken in water. Controleer de grond regelmatig en pas de frequentie van het water geven daar op aan.

  Ja, Viola's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete geur. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Deze plant trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen kunnen ook dienen als voedselbron voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  De "Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim'" bloeit vanaf het voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloei duurt meestal enkele maanden, waardoor je gedurende langere tijd van de bloemen kunt genieten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' kan prima in de volle zon staan. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en is bedoeld als decoratieve tuinplant. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Veel soorten viooltjes zijn echter wel eetbaar en worden gebruikt als garnering of in salades.

  Ja, planten hebben de capaciteit om geluid te absorberen en hierdoor geluidsdempend te zijn. Door het bladoppervlak en de structuur van de plant kan geluid geabsorbeerd worden. Het effect is echter relatief klein in vergelijking met andere geluidsdempende materialen.

 • Je kunt dode of uitgebloeide bloemen verwijderen en regelmatig licht terugsnoeien om de plant compact en gezond te houden. Snoei ook eventuele beschadigde of zieke takken om de groei te bevorderen. Let op dat je niet te rigoureus snoeit, omdat de plant anders moeite kan hebben met herstellen.

  De Viola 'Alpha Denim' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond geschikt voor tuinplanten.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Denim' gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. De plant kan zowel in borders, perken als in potten geplaatst worden.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laagje stro of bladeren aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek neer te zetten en de plant in potten naar binnen te halen tijdens strenge vorst. Let op: niet alle tuinplanten hebben winterbescherming nodig, maar het kan geen kwaad om voor de zekerheid maatregelen te nemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals violen hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen met compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Let op dat de mulch niet te dicht tegen de stengels wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  Viooltjes groeien het beste in neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door kalk toe te voegen. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen een effectieve methode. Daarnaast kunnen bodemroofdieren zoals nematoden ingezet worden om schadelijke insecten te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de plant en het handmatig verwijderen van eitjes en larven kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Viola 'Alpha Denim' is een prachtige vioolplant met diepblauwe bloemen die lijken op denim. De bloemen hebben een donkere kleur met een lichter centrum, waardoor ze opvallen in de tuin of op het terras. Deze plant bloeit uitbundig van het voorjaar tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Viola 'Alpha Denim' kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant en gedijt goed in zon tot halfschaduw. Deze vioolplant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 15-20 cm hoog.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.