Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' is een viooltje met zachte perzikkleurige bloemen. De plant heeft compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Alpha Peach Shades' is geschikt voor zowel borders als hanging baskets. Het viooltje gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' verliest zijn bladeren en bloemen in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is dus een bloeiende plant die seizoensgebonden is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Deze plant kan goed overleven in gematigde klimaten en heeft bescherming nodig bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om gezonde groei te bevorderen. Deze plant heeft ook regelmatig zonlicht nodig om goed te gedijen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en voldoende lucht te krijgen. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en bloeien de bloemen mogelijk minder uitbundig. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar deze voldoende zonlicht kan krijgen.

  Viola 'Alpha Peach Shades' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te voelen.

  Ja, Viola's staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. De bloemen van de plant produceren nectar die deze insecten aantrekt. Viola's kunnen een mooie toevoeging zijn aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Viola's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze nectar en stuifmeel leveren voor bijen en andere bestuivers. Ze trekken ook vogels aan die zich voeden met insecten die op de planten leven. Viola's helpen zo bij het creëren van een gezonde en diverse ecosystemen in de tuin.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan de zomermaanden. De bloeiperiode kan tot wel 4-6 weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Deze plant kan het beste gedijen in de volle zon tot halfschaduw en vereist minimaal zes uren zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de plant regelmatig water geven tijdens warme zonnige dagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die vooral wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen.

  Ja, tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en takken. Planten hebben de capaciteit om geluidsgolven te absorberen en te reflecteren, waardoor ze op kleine schaal geluid kunnen dempen. Hoewel het effect minimaal is, kan het plaatsen van meerdere planten in een ruimte helpen om het geluidsniveau iets te verminderen.

 • Deze plant heeft over het algemeen weinig snoei nodig. Dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Daarnaast kunnen lange, zwakke scheuten worden teruggesnoeid om de plant compact te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en bemest deze indien nodig volgens de instructies op de verpakking.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk om te zorgen voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Vermijd te zware of compacte grond, omdat dit de ontwikkeling van de plant kan belemmeren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' gedijt het best op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig wordt bewaterd. Deze plant kan zowel in borders als in potten worden geplaatst.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de plant niet bevriest tijdens koude temperaturen. Plaats de plant op een beschutte plek om vorstschade te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' kunnen in het groeiseizoen regelmatig worden bemest met een universele meststof. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen. Het is aan te raden om de planten in het voorjaar en zomer eens in de twee weken te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Het is belangrijk om Viola's goed te mulchen, dit helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de planten wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH, tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig inspecteren op bladluizen en slakken helpt om plagen te voorkomen. Houd de plant gezond door voldoende water te geven en de juiste voedingsstoffen toe te dienen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Peach Shades' is een viooltje met zachte perzikkleurige bloemen. De plant heeft compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Alpha Peach Shades' is geschikt voor zowel borders als hanging baskets. Het viooltje gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.