Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' is een viooltje met prachtige bloemen in verschillende tinten lavendel. De plant groeit compact en heeft een rijke bloei. De bloemen hebben een zachte uitstraling en bloeien van het voorjaar tot de zomer. 'Alpha Lavender Shades' is ideaal voor in borders, bloembakken en hanging baskets. Het viooltje geeft een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw bloeit en groeit. Het beste is om de plant in het voorjaar te bemesten voor een optimale groei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste geplant worden op een beschutte plek in de tuin.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en een plek met halfschaduw tot volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De Viola 'Alpha Lavender Shades' heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 20 tot 25 centimeter uit elkaar te planten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw, maar ze hebben wel wat zonlicht nodig voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat ze minstens enkele uren zonlicht per dag krijgen. Overmatige schaduw kan leiden tot leggy groei en verminderde bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. In het algemeen wordt aanbevolen om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, Viola's staan bekend om hun aantrekkingskracht voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Hierdoor worden ze vaak gezien als vlinder- en bijenlokkend. Deze eigenschap maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin, waar ze kunnen helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' draagt ​​bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het kan helpen bij het bestuiven van andere planten, wat gunstig is voor de gezondheid van de tuin. In het algemeen zijn tuinplanten nuttig voor het behoud en de ondersteuning van de biodiversiteit in de tuin.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' bloeit normaal gesproken vanaf het voorjaar tot aan de zomermaanden. De bloeiperiode kan duren van maart tot en met juni, afhankelijk van de weersomstandigheden en locatie.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het blootgesteld wordt aan de volle zon.

  Nee, de bloemen van de Viola plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aangeraden om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is beter om de plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' heeft de potentie om geluid te absorberen en daardoor geluidsdempend te zijn, net als andere tuinplanten. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Knip regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de plant in bloei te houden. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en deze gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een plas water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft potgrond nodig met een goede drainage om het water goed te laten weglopen. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Voeg indien nodig meststoffen toe om de groei en bloei te bevorderen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem met een neutrale zuurgraad en voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor regelmatige bemesting voor een bloeiende plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te veel direct zonlicht en plaats hem op een beschutte plek in de tuin. De plant kan zowel in de volle grond als in potten of bakken groeien.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de basis. Ook is het belangrijk om de plant tijdens vorstvrije periodes regelmatig water te geven. Verder kan het helpen om de plant dicht bij een muur te plaatsen voor extra bescherming tegen koude wind.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant elke lente een beetje mest om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of een specifieke meststof voor viooltjes volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Mulchen helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar zorg ervoor dat de stengels en bladeren niet bedekt worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de juiste omgeving voor de plant te behouden.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door regelmatig de planten te inspecteren op insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen ook preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het verwijderen van aangetaste bladeren helpen om ongedierteplagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Lavender Shades' is een viooltje met prachtige bloemen in verschillende tinten lavendel. De plant groeit compact en heeft een rijke bloei. De bloemen hebben een zachte uitstraling en bloeien van het voorjaar tot de zomer. 'Alpha Lavender Shades' is ideaal voor in borders, bloembakken en hanging baskets. Het viooltje geeft een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.