Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' is een vaste plant die behoort tot de Primula familie. Deze plant heeft opvallende, heldergele bloemen met een crèmekleurige tint. De blaadjes zijn groen van kleur en vormen een compacte rozet. De 'Cairo Cream Yellow' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt terug in het voorjaar. Het is een tuinplant die bloeit in het vroege voorjaar.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus vorst verdragen en gedijt goed in koudere temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, primula's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig zorg. Ze gedijen goed in vochtige grond en hebben regelmatig water nodig. Plaats ze op een plek met halfschaduw voor het beste resultaat.

  Voor de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' hebben planten ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien. Het is raadzaam om ze op een afstand van ongeveer 20-30 cm van elkaar te planten, zodat ze voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Deze planten hebben graag wat meer ruimte om optimaal te kunnen groeien.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die gedijt in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en stuifmeel. Het is een goede keuze voor een tuin die ontworpen is om bijen en vlinders aan te trekken. De bloemen kunnen helpen om biodiversiteit te ondersteunen in de tuin.

  Primula's trekken bijen en vlinders aan door hun nectarrijke bloemen. Hierdoor dragen ze bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten aan te planten die verschillende dieren aantrekken.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' bloeit van maart tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  De Primula verdraagt geen felle zon en staat het liefst in de halfschaduw of schaduw. Direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Nee, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Eet geen planten tenzij u zeker weet dat ze veilig zijn en geschikt zijn voor consumptie.

  Ja, als tuinplant heeft de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn bladeren en stengels. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Het kan wel helpen om het geluid enigszins te absorberen in een tuinomgeving.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant verwijderen door ze voorzichtig af te knippen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig. Gebruik een algemene potgrond voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en licht vochtig blijft. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  Het is raadzaam om tijdens de wintermaanden de plant te beschermen met mulch of een winterhoes om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van het blad te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plant de Primula in goed doorlatende grond op een plek met voldoende licht.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond en sterk te blijven groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch is een organische laag die wordt aangebracht rond de basis van planten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Mulchen met materiaal zoals compost, stro of boomschors kan gunstig zijn voor tuinplanten zoals Primula. Het kan helpen bij het behouden van vocht, het voorkomen van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen.

  Deze plant gedijt het beste in neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem rond de 6.5 tot 7 te houden voor optimale groei en bloei. Het gebruik van specifieke bodemverbeteraars kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van insecten zoals bladluizen en slakken helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Cream Yellow' is een vaste plant die behoort tot de Primula familie. Deze plant heeft opvallende, heldergele bloemen met een crèmekleurige tint. De blaadjes zijn groen van kleur en vormen een compacte rozet. De 'Cairo Cream Yellow' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.